Direktlänk till inlägg 3 januari 2015

Tjust delade ut en rejäl Stjärnsmäll

Av bandystars - 3 januari 2015 19:10

Tjust delade ut en rejäl Stjärnsmäll. Ena veckan krossar man Tjust. Nästa vecka är man chanslösa.
Detta skriver husorganen efter matchen och sportchefen kan inte förklara detta och kanske spelar det ingen roll nu efteråt Tjust fick sin revansch  

   

– Det går inte att förklara, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Söndagen den 28 december åkte Stjärnan till Gamleby för att möta obesegrade Tjust i en ren seriefinal. Sex spelare saknades - trots det blev det seger med 7–1. På lördagen möttes lagen igen på Arena Oskarshamn. Då vann Tjust med smått osannolika 10–2.

 

– Ja, du, om man ska göra det enkelt för sig kan man säga att det var precis som i Gamleby fast tvärtom, säger Stjärnans Pelle Folkesson.

 

Att Tjust skulle vara revanschsuget var knappast någon överraskning. De visade det tydligt direkt i matchinledningen. Redan efter fem minuter hade gästerna fixat en 2-0-ledning.

 

– De får 2–0 enkelt, men sedan tycker jag vi får kontroll på matchen, säger Folkesson och nämner flera bra kvitteringschanser.

 

– ”Valle” (Valeri Savichev) tar ner bollen på volley och ska lägga in den i öppet mål men misslyckas. Filip Björnholm ska lyfta in en boll som de axlar bort i rätt tiondel och vi hade dessutom någon boll som dansade på mållinjen.

 

De missade lägena gav snarast gästerna energi. Ytterligare tre mål i slutet av halvleken gjorde att uppförsbacken för Stjärnan var brutal inför andra halvlek.

 

– De är hetare, mer aggressiva och tydligt fruktansvärt revanschsugna.

 

Stjärnan lyckades aldrig kraftsamla och skapa någon nerv i matchen utan i stället rann det i väg och blev smått pinsamma siffror med Stjärnan-ögon sett.

 

Nu gäller det att ladda om för derbyt mot Bore på tisdag.

 

– Motivationen och den biten är jag inte orolig för, den biten sköter sig själv. Det är stor besvikelse i gruppen. Vi har haft både skador och sjukdomar och flera av spelarna i dag var inte fullt friska, nu hoppas jag de är i speldugligt skick på tisdag, säger Folkesson.

 

Om det var chockat och rejält besviket i Stjärnan var det av förklarliga skäl betydligt muntrare i Tjust-lägret.

 

– Jag får väl säga som Folkesson sa efter förra matchen, jag stod mest och skrattade i båset. Det här var oerhört skönt. Vi gick ut och ville verkligen något. Sedan hade vi gjort om en hel del i vårt spel. Vi hade ett jäkla driv och fick också utdelning, säger Tjusttränaren Robin Alsparr.

 

Ni utklassar varandra med en veckas mellanrum - hur är det möjligt?

 

– Det är ju helt galet, men senast gjorde de sin bästa match på länge medan vi gjorde vår sämsta. Nu kom vi upp i nivå efter tre tveksamma matcher.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards