I går kväll kom femte raka vinsten när BK Bore besegrades med 6–2 på Arenan i Oskarshamn. Det innebär att att Tjust har full pott, tio poäng.

Det var en övertygande insats från Gamlebylagets sida som aldrig gav hemmalaget någon chans.

Tack vare att Tjust hade ett högt utgångsläge i försvarsspel så fick motståndarna svårt att få igång något ordentligt spel samtidigt som Tjust snabbt kunde ställa om till anfall.

Det gav utdelning eftersom Tjust i princip hade avgjort i matchen i pausen eftersom ledningen var 4–0.

– Vi hade bestämt oss innan att vi inte skulle vika ner oss och det gjorde vi inte. Det var svårspelat, men vi gjorde en bra insats med tanke på förutsättningarna, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

– I andra halvlek frös regnvattnet på isen och det gjorde att vi inte skulle som vi hade tänkt oss, men vi hade bra koll händelserna.

Anders Davidsson gjorde de två första målen. Det första målet kom efter riktig bjudning från en Bore-spelare och vid det andra målet var Anders hur iskall som helst när han rundade Niclas Svensson i hemmamålet.

Även Hampus Ivarsson var hur säker som helst när han gjorde 3–0 på ett friläge. Martin Lyngell gjorde sitt elfte mål för säsongen han slog in 4–0 efter en hörna.

David Walfredsson hade bästa läget att göra ytterligare Tjust-mål före pausen, men han skötte inte straffen bättre än att Nicklas Svensson kunde rädda.

Hemmalagets bästa läget att spräcka nollan i första halvlek var ett ribbskott som tog i ribban vid ställningen 0–0.

Bore lyfte upp spelet i andra halvlek och fick mera att säga till om samtidig som Tjustspelarna inte var lika framgångsrika i sitt spel, men någon fara för segern var det aldrig.

Närmare än en reduceringar till 1–4 och 2–5 kom inte hemmalaget.

– Vi har en stabil backlinje och våra ytterhalvor gör det bra också. De försökte överraska med oss med att sätta Sebastian Nilsson som halv, men honom tog Anders Davidsson bort, menar Thomas.

Tyvärr var inte förutsättningarna de bästa att spela bra bandy i första halvlek eftersom det regnade ordentligt. Efter pausen blev förutsättningarna bättre eftersom regnet hade upphört.

Mål och pass, Tjust: Anders Davidsson 2+0, Maxim Pyanov 2+0, Jimmie Pettersson/Juthe 0+2, Hampus Ivarsson 1+0, Martin Lyngell 1+0, ArtemKarpivin 0+1, Simon Svensson 0+1.