Alla inlägg under november 2014

Av bandystars - 20 november 2014 19:52

Bandystars kommer osökt att tänka på ”Varför är det ingen is i Punschen” och texten "Isen Augusta!" röt han så att råttorna dog av chock. Pigan hon svara, knäppande ... Leve Kung Oscar, Skål Moder Svea, Slå Dig för Bröstet - idyll! Stars som varit med på den gamla goa tiden kommer ihåg vem som undra detta nämligen Povel Ramel

Nu är det förstås inte den isen vi undrar var den finns avslöjas nu på Stjärnans nya hemsida att den är på G och det är en kamp mot klockan för klockan 14,00 skall isen vara spelbar

 

För under början av veckan har is spolningen kommit igång ordentligt på Arena Oskarshamn. Under kvällen eller imorgon så ska man förhoppningsvis komma igång med att krita och lägga linjer.

Av bandystars - 20 november 2014 13:14

Matchen mellan Waggeryd - Bore/Stjärnan den 22/11 blir inte av som planerat skulle varit seriepremiär, men även våra ungdomar får lida av mildvädret för p.g.a isläget är matchen inställd.

Av bandystars - 19 november 2014 16:10

Trygg, Vincent född 2001 från Tjust IF till Åtvidabergs spelklar 2014-11-21

Karlsson, Emil född 1991 från Skirö-Nävelsjö till Åby/Tjureda spelklar 2014-11-21

Davidsson, Axel född 1995 från Vetlanda till Åby/Tjureda spelklar 2014-11-20

Av bandystars - 18 november 2014 15:05

Bandysupporters borde vara svältföda nu när vi fått vänta på premiären och vallfärda till isbanorna när det skall spelas bandy. Men se supporters de lyste nästan mestadels med sin frånvaro vid seriepremiären.

 

Månsarp – Stjärnan lockade 30 st åskådare varav 3 kan räknas som Stjärnstars. Det var Bandystars själv och sen en trotjänare i bandyssamanhang samt en broder till honom. Självklart började vi diskutera om hur mycket bättre det var förr när Stars följde sina stjärnor och det hejades även på bortamatcherna. Nu kan Bandystars ses mer som närmast sörjande de gånger han dyker upp på en bortamatch.


Ett annat Oskarhamnslag Bore gästade också Råslätt denna helg för match mot Waggeryd. 34 åskådare såg denna match, hur många från Bore resp Waggeryd okänt. Men inte behövde de trängas på läktaren.


Malmbäck – Åby/Tjurreda lockade 35 st åskådare, det måste ekat bra i Stinsen arena.

Enda matchen som lockade publik var Öjaby – Tjust 100 personer såg denna match.      


Så bandyvänner hur är det med bandyintresset borta nej, men hemma ja. Troligen lär Starssupporters dyka upp när det bli matcher mot Bore, Målilla och Tjust men övriga matcher kan knappast Stjärnorna räkna med supporterstöd. Rätta bandystars om vederbörande har fel.


Målilla brukar ha ett bra stöd hemma av sina supporters och lite TIFFO också spelar sin första match och de försöker få med sig supporters upp till Stinsens arena på torsdag (20/11) borta mot Malmbäck. Frågan är kommer de att lyckas?


 


Av bandystars - 17 november 2014 15:01

Ni har läst det innan på Bandystars men nu skriver även Tjust om övergång och vi fick nu en förklaring till värvningen.

Den senaste veckan har målvaktsproblemet blivit allt tydligare. Adam Grönvall är fortfarande sjuk och junioren Viktor Ström har en fingerskada som håller honom borta några veckor till.

Då återstår Peer Kristiansson som enda målvakt och detta känns inte tillfredställande.
Vi har sonderat marknaden någon vecka och fick tips om Daniel Wärn 22 år från Motala. Han hade tänkt att ta ett sabbatsår men när vi kontaktade honom kom suget tillbaka.

Daniel har IFK Motala som moderklubb men var utlånad till BK Derby för två säsonger sedan, förra året camperade han ihop med Jakob Classon i Motalas A-trupp.
- En duktig målvakt som vi kommer att få mycket nytta av både på och utanför isen.

Av bandystars - 16 november 2014 18:32

Omg 2 blev lite av överraskningsresultat och jämnheten tyder på att det kan bli spänningar i kommande matcher framledes

Vem kunde tro att Waggeryd skulle plocka en pinne av Bore eller är det så att över Råslätt vilar det en förbanelse över när det gäller Oskarshamnslagen denna helg.
Öjaby nykomling gör 6 mål på Tjust som förvisso gör 9 verkar anfall vara bästa försvar som gäller.
Målrikt i Stinsen arena verkar Åby/Tjureda överraskat och Malmbäck först på tilläggstid avgjort matchen
Waggeryd – Bore 4 – 4 (1-2)

Öjaby – Tjust 6 – 9 (3-2)

Malmbäck. Åby/Tjureda 7 – 6 (3-2)

Månsarp - Stjärnan 5 - 5 (2-2)

Av bandystars - 16 november 2014 18:02

Ett hat-trick av Artem och en tvåmålsskytt i Tobias så visar det sig ett spöke på ljusa dagen. Månsarp visade sig återigen vara svåra motståndare och Stjärnan lyckades förvisso bärga ett poäng och skall nog vara tacksamma för detta. Visserligen är Stjärnan ett spelande lag som kan frakta ett nystan från egen planhalva och sätta den i nätmaskorna hos motståndarna. Men möter de ett lag som satsade på kontringar och långbollar och sen pressa nystandet mot motståndarmålet, där stjärnspelare inte lyckas skyffla undan detta. Ja då är det ingen överraskning när Bandystars konstatera att 5 – 5 faktiskt måste ses rättvist fast risken är att några tycker jag borde vara mer partisk i detta uttalande.

 

Först måste vi berömma is ansvariga som lyckas med att ha en spelbar is under dessa förutsättningar, sen visade det sig att de för dagen yttre förutsättningar med dugg/dis regn också skulle ställa till det för lagen. Fast å andra sidan det var samma förutsättningar för båda. Sen om det var ute is premiär för båda är oklart men det snackades förre matchen att det lär vara stor skillnad då Stjärnorna bara spelat inomhus inför premiären.
Både lagen inleder lite med trevande spel för att få in känslan av isen och se hur nystandet uppträder vilket skulle bli avgörande senare av matchbilden. Månsarp skapar första hörnan innan Stjärnan börjar få spelet att fungera och skapa lite tryck och pressar Månsarp att försvara sig stannar det vid två resultatlösa hörnor för Stjärnan.
Det skulle dock löna sig att hålla uppe tempot i matchen och i 22:a min gör Artem Nikulin sitt och Stjärnan första mål i div 1, passningen kom från Valerey Savichy
Stjärnan har sen en halvchans via hörna i 25;e min är det Månsarp som kvittera i 29;e till 1 – 1 min och det blir lite irriterat på isen vilket inte skulle visa sig vara den sista.

I 37; min presentera sig återigen Artem sig på nytt, denna gång via en solo prestation lite tursamt sett från Bandystars håll sätter han 2 – 1 för Stjärnan.
Dock skulle Tobias Asplund i Månsarp göra en likvärdig prestation i 43; min solo åka och kvittera till 2 – 2.

Halvtidsvila och Bandystar blev något besviken över att Månsarp inte lyckas serva sina 27 supporters och 3 åskådare med en kopp kaffe etc.

Spelet kom igång och nu blev det grinigt på isen 49;e utvisas Comac Åhlström-Horgan, för Månsarps
En spelare mer på isen gav sen Tobias Bäckman, IF Stjärnan mer ytor och det är solospelarnas eftermiddag då han gör 3 – 2 för Stjärnan.
I 57; min blir Artem utvisad för spelsabotage han flyttade sig enl. expertisen sig inte tillräckligt snabbt vid ett frislag.
I 62;e min blir Anton Arvidsson för Månsarp utvisad för olämpligt uppträdande. Då var det dessutom ilskna blickar mellan domaren och Månsarp ledare och domaren hotade med utvisningar.
Var som sen sker på isen är lite oklart i alla fall faller en Månsarpspelare och de får straff och den vårdar Roger Johansson i Månsarp och kvittera till 3 – 3.

Därefter i 64;e utvisas Valerey för ojust tackling och Per Dahlberg för Månsarp för olämpligt uppträdande.

Mer utrymme på nytt på isen eller så är det spelskickligheten att här har Stjärnan lyckats hitta en ny målkung då Artem i 66; min gör 4 – 3 till Stjärnan.

Rätt eller fel det kan vara ett fel i statistiken som skrev då detta mål hävda Valerey gjorde genom ett långskott och trotts närvaro kan jag inte dementera detta.


Nervösa supporters ser matchen närma sig slutet på matchen och börjar se ljuset i skyn när Tobias Bäckman gör 5 – 3 en sekund innan neonen visar 80 min. Passningen kom från Valerey. Vi supporters hade noterat att Månsarp ville ha timeout strax innan kände vi supporters nu jä… anamma gäller det att hålla denna ledning och sista målet måste varit psykologiskt viktigt.

 

Vad ledarstaben sa kan Bandystars bara spekulera om men det blev en jä.. fart på Månsarp som skicka upp långbollar mot Stjärnans mål och det blev lite av ”kalabaliken vid Bender” då nystandet var svårfångat resultera det i att Roger Johansson reducera till 4 – 5  passningen Henrik Andersson. Blir det ”Gottnatt moder jord” efter 89,55 när Joakim Falk kvittera till 5 – 5.

Motståndarna var rejält klassiga efter matchen och lite spydigt sagt ”Vi hade väntat oss mer från Stjärnan i och med flera ryska nyförvärv”

Visst hade Bandystar kanske förväntat sig bättre spel av mina stjärnor också var det ändå en premiär och kanske behöver laget få en liten ”smäll på käften” då det finns en hel del att justera inför kommande matcher och framförallt inte ge upp slaget efter förlorad boll utan jaga och reparera misstagen. Okey ibland så hade domaren kanske behövt visa sig och se vad som händer och inte sila mygg och svälja kameler kan ingen bara slå ut med armarna och tro att detta hjälper.
Tyvärr i skrivande stund finns det ingen redovisning av statistik på elitrapport.

Laget i dag bestod av  

1. Daniel Persson (MV)

 4. Kim Björnholm

 6. David Lundgren

 8. Valerey Savichev

 9. Denis-In-Fa-Lin

 10. Igor Golovin

 14. Oliver Fonander

 16. Filip Björnholm (J)

 17. Artem Nikulin

 18. Tobias Bäckman

 19. Sebastian Karlsson

 20. Jakob Odehn

 21. Martin Andersson (MV) (J)

 23. Simon Björnholm

Av bandystars - 14 november 2014 19:00

Äntligen bandypremiär fast det skulle dröja till omg 2 innan det blev av och det blev sen på bortais så blir det en premiär för Bandystar som tänker närvara livé på Råslätt IP. Egentligen är det ett under att det finns spelbar is då flera klubbar misslyckats med att frysa. P.g.a. förutsättningarna knappst är gynsamma och det lär gå åt mycket energi och kostar att frysa när vi har plusgrader upp mot två siffrigt varje dag  
Råslätt är en mardröms arena för Bandystars att få se sina stjärnor för senaste mötet mot Månsarp slutade med en förlust med 4 – 3 och Bandystars hävdade då att där gick en plats om topplacering förra säsongen åt helv… . Denna vinst för Månsarp har de sugit på nästan ett helt år för i skrivande stund så är detta fortvarande referat en huvudnyhet. Det gick åt helv… även på samma arena i sista avgörande några år tidigare match fast detta har Bandystars nästan lyckas förtränga.

  

Nu är det nya förutsättningar och Bandystars sitter långbortistan och är ganska ovetande om situationen är ibland klubbarna vilka som kommer och vilka som gått och framförallt vilka är kvar i lagen.

Så lite blir det som vanligt att det gäller att se vad Stjärnorna står när jag får se de på is. Två intressanta nyförvärv har dock synts till och levererat också är det lagmaskinen som måste fungera. Det går inte att köra med halvfart utan det är 90 min plus tillägg. Samt att undvika snickeboa och skall det göras några besök där skall det vara av synnerliga skäl inte p.g.a tjafs och gnäll.

Matchen följer ni bäst livé så klart men alla kan inte vara närvarande kan följa matchen via elitrapport
Bandystars kommer tyvärr inte kunna uppdatera resultatet eller referat förrän tidigast söndag kväll p.g.a familjeangelägenheter.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards