Alla inlägg under november 2014

Av bandystars - 28 november 2014 21:30

Waggeryd – Åby/Tjureda 4 – 4 (2-2)

Bandystars spådde en jämn match. Verkar det verkar också varit sett till rapporten.

Waggeryd tog ledningen efter knappt 5 min spel. Å/T kvittera i 20 min. Om det sen var fullspel som domaren försökte stävja eller det var en petig domare haglade frislagen halvleken igenom. Chans till fler mål verkade det inte saknas för något av lagen men det stannade vid resultatlösa hörnor.

Andrahalvlek.
Waggeryd tog återigen ledningen 46:e min och Å/T kvitterar i 57:e min Waggeryd ökar sen på sin ledning till 3 – 2 efter 63,56 och ökar på i 73:e min till 4-2

Å/T tar nu timeout och lyckas reducera i 84:e min till 4 – 3 och en match är inte slut förrän domaren blåser full tid 89:17  4-4

Matchrapport

Av bandystars - 28 november 2014 16:28

"Jakten på första segern"

Fre 28/11 kl. 19.30 - BK Bore vs. Målilla, Arena Oskarshamn

Det är två lag som fortfarande väntar på säsongens första seger i seriespelet. BK Bore som hade en bra försäsong, har inlett lite trevande och inte riktigt hittat tillbaka till de grunder och spel man hade i träningsmatcherna.


En oavgjord (borta mot Waggeryd) och en förlust senast (borta mot Åby/Tjureda), är facit efter två spelade omgångar för Bore.


Nu väntar hemmapremiär och dags för 3:e matchen för BK Bore (2:a för Målilla) vilket är härligt.


Bore har äntligen kunnat träna på stor bana (Arena Oskarshamn) under denna vecka som varit. Det är väldigt viktigt att man kunnat börja med det, träna på grunderna, det längre passningsspelet och åkningarna osv, som inte riktigt går att utföra på samma sätt i en ishall.


Motståndarna Målilla som haft en tuff försäsong, som också fick sin premiär inställd. De spelade sin första match borta, förra torsdagen, mot topptippade Malmbäcks IF i Stinsen Arena. En match som Målilla förlorade med 6-2, efter att ha varit med bra i matchens första halva.


Målilla, som likt Bore, har en ny tränare i Jesper Lüning har fortsatt att nöta spelsystem, samt att man fått in spelare fram till seriestarten, som gör att man absolut blir att räkna med idag och framöver!

Dessutom har Nikolai Semjashkin, börjat komma igång, och är en av många spelare att hålla koll på i kvällens match i gästerna.


Nu hoppas vi att rädslan för att förlora ej finns, utan att hungern för att vinna matchen är stor i båda lagen, så att vi får se en härlig, tempostark och spännande match

Av bandystars - 28 november 2014 16:23

Målilla går för första vinsten

Detta skriver de på sin hemsida

Rödvitt fortsätter jaga säsongens första seger. Ikväll åker man till Oskarshamn för att möta BK Bore i en på förhand jämn match.

- Jag tror det blir väldigt jämnt, säger Oskar Nilsson.


Målilla vann inte en enda match på försäsongen. Bore gjorde tvärtom och vann allt. Trots det har man börjat serien knackigt med ett kryss mot Waggeryd samt storförlust (9-1) mot Åby/Tjureda. Rödvitt stod för en godkänd insats i premiären mot Malmbäck, men föll på de egna misstagen.
Ikväll tar man nya tag för att spräcka förlustsviten.
- Jag tror att det kommer bli en jämn match där vi förhoppningsvis är steget vassare och verkligen får ut all den skicklighet som vi besitter, säger 17-årige Oskar Nilsson.


Det har inte varit någon bra start på säsongen för rödvitt. Hur ska vi vända den negativa trenden?
- Vi tänker positivt och jag tror att det gäller att försöka minimera våra egna misstag eftersom det har straffat oss hårt, bland annat i träningsmatcherna. Sedan tror jag även att nyckeln är att vi håller oss till vårt eget spel, och verkligen försöker få med mycket folk upp i anfallen, konstaterar Nilsson.


Efter en lugn premiärmatch i Nässjö är det återigen dags för Happy Clappers att sätta sin prägel på matcherna, då man ikväll åker till Oskarshamn med en supporterbuss. Hur stor betydelse har klacken?
- Den har en enorm betydelse skulle jag vilja säga. Man blir ännu mer taggaat och får massor med extra energi när man hör att de drar igång. Jag tror att det kan bli avgörande till vår fördel ikväll. Nu kör vi, säger Oskar Nilsson.


Målilla åker till matchen med följande trupp:
Johan Hedbris, Alfred Karlsson, Victor Svensson, Mathias Kilvéus, Richard Svensk, Daniel Skoog, Oskar Nilsson, John Svensson, Samuel Pettersson, Alexander Sannikov, Martin Johansson, Nikolay Semjashkin, Eric Karlström, Eric Sundberg, Alexander Nelson och Davyd Kail.


Notera att: 11 av spelarna har rödvitt som moderklubb.


Matchen startar klockan 19.30, och om du inte har möjlighet att vara på plats, kan du följa matchen på elitrapport.se.


/Johan

Av bandystars - 28 november 2014 13:51

Malmbäck skriver inför matchen detta och tar pulsen på Victor Strand 

Han var utlånad från Nässjö IF 4 matcher i fjol, denna säsongen är Victor Strand Malmbäcks spelare hela säsongen. Malmbäck har fått en snabb skridskoåkare och en målskytt som lär behövas om laget ska hålla sig i toppen hela säsongen.

Du var som sagt utlånad 4 matcher förra säsongen och du hann på den korta tiden göra 9 mål. 5 av dom målen kom mot Stjärnan som ni möter imorgon Fredag i Stinsen Arena. Känner du att Stjärnan passar dig eller är det bara tillfälligheter?

- Stjärnan har ett par riktigt spelskickliga spelare, framförallt de från Ryssland. De är väldigt duktiga på att hålla i bollen. I fjol var det nog bara tillfälligheter som gjorde att det blev en del mål emot dem, men nyckeln var nog att det mesta som jag skapade gick i mål.

Förra säsongen vann ni bortamatchen, men förlorade hemma i Stinsen Arena, där ni annars brukar vara väldigt starka, hur ska ni göra för att det inte ska bli så imorgon?
- Vi ska fortsätta gnugga på med vårat spel, ett tight försvarsspel över hela banan och åka mycket skridskor. Då är jag övertygad om att två poäng kommer gå till Malmbäck.

Stjärnan har vunnit 1 match och spelat oavgjort 1 match, vad tror du krävs av er för att vinna imorgon?
- Att vi spelar tight och fysiskt över hela banan samt att vi sätter de chanser vi skapar. Det är inte många lag som kommer till Stinsen Arena i vår serie och plockar poäng från oss.

Ni har vunnit 2 raka matcher nu (Åby och Målilla), stämningen lär väl vara på topp med tanke på att ni avgjorde matchen mot Åby/Tjureda endast med några sekunder kvar av matchen och att ni slog tillbaka Målilla med hela 6-2. Måste väl kännas extra skönt att slå Målilla eftersom Björn Rothén lämnade för just Målilla precis innan seriestarten?

- Stämningen i gruppen är kanon, det inkluderar inte bara spelare, utan även tränare, materialare och övriga funktioner som är involverade i laget. Anders Bergström, vår tränare, har lyckats att få ihop ett bra gäng där alla vill åt samma håll, vilket är väldigt viktigt. Att slå Målilla var egentligen inget speciellt, kändes som vilken match som helst, och det är alltid kul att vinna. Att Björn lämnade oss är inget vi tänker på i nuläget utan vi spelar med det materialet vi har och vi gör det riktigt, riktigt bra!
Tack Victor och lycka till imorgon!
Redaktionen

Av bandystars - 28 november 2014 12:32

Malmbäck - Stjärnan ser man bäst livé men ala kan inte se den utan befinner sig annorstädes kan följa den via Elitrapport

Av bandystars - 28 november 2014 12:11

51 Stjärnsupporters sponsrar ungdomen genom svenska spel och detta kan fler göra genom att anmäla dig här.

 

Facit av detta och via hjälp från andra också kan vi nu konstatera i och med is på Arena Oskarshamn är det högtid att dra igång ungdomsbandyn. I år så har vi 3 lag och en bandy/skridskoskola. Under respektive sida finns information om träningstider, utrustning och annat nyttigt att veta. Har du några andra funderingar är det bara att ta kontakt med ledarna för respektive lag.


U14

U11
U9
Bandy- & Skridskoskola

Av bandystars - 27 november 2014 05:45

Fredagsmys med stjärnorna en helkväll med bandy i Stinsen arena. Tvåan mot trean säger kanske inte så mycket efter endast 2 omgångar får ändå Bandystars se denna match som omgångens höjdare och Bandystars glömmer inte senaste mötet i Stinsen arena. Har ni glömt bort den läs här. Nu är det nya förutsättningar och vi håller tummarna att Stjärnorna kan upprepa detta.

Malmbäck har 2 segra mot mediokert motstånd. Stjärnorna 2 matcher också är kanske inte så mycket att skryta om och men med hänsyn till försäsongen och träningsmöjligheterna så är Stjärnorna på G.

Övriga matcher

Bore - Målilla 28/11 kl19:30
Länsderby och det står en hel del prestige på spel. Framförallt kanske att övertyga sina supporters innan de överger lagen.
Båda lagen är en besvikelse och framförallt Bore som vann allt innan seriepremiären nu ser Bandystars dessa som den stora besvikelsen till dags datum. Möter Målilla som inte vunnit en enda match denna säsong och frågan är hur står det till med självförtroendet?
Målilla kommer att få bra stöd då det nu blivit så pass antal anmälda supporters så en buss är inbokad som följer Lo-djuren till arenan och stötta laget.


Waggeryds IK - Åby/Tjureda 28/11 Kl. 19:30

Intressant mach båda lagen plockat poäng och Å/T höll jämna steg mot Malmbäck och båda mött Bore och där utklassade Å/T sina motståndare   


Månsarps - Öjaby 29/11 kl. 13:00  

Månsarp tog poäng mot Stjärnorna men utspelade av Tjust. Öjaby har inte haft något att säga till om i sina 2 inledande matcher och Månsarp får nog vara favorit på Råslätt


Fredriksbergs - Tjust 29/11 Kl. 15:00 

Botten mot toppen fast Fredriksberg har bara spelat en match och det hemmapremiär. Fredriksberg överraskade i inledningen mot Stjärnorna men sen var de statister rester av matchen. Tjust leder serien efter 2 segra likt Malmbäck mediokert motstånd är Tjust storfavoriter

Av bandystars - 25 november 2014 07:17

"Förstudie Arena Oskarshamn" Vad är detta för något?

Bandypremiären blev inställd och ni kunde läsa i husorganen att ”Vi måste ha en bandyhall” och sen hann isen precis frysa till på arenan när det går att läsa i husorganet att nu  ”Förslag: Ishall i Ernemar” men det är ingen Bandyhall utan en träningshall för ishockey istället.

Förvisso är det endast en möjlig placering och uppskattad kostnad och det skall göras en förstudie för att utreda både det här och de andra alternativen närmare. Men har fritidschefen fått direktiv att titta på något så finns det ofta en politisk vilja bakom också. Kanske dags att syna "Förstudie Arena Oskarshamn"

Träningshallen för ishockey kan komma att byggas i Ernemar. Kostnaden för bygget skulle uppgå till 33,5 miljoner kronor.

Det konstaterar nu bildningschef Matz Ingvarsson och fritidschef Daniel Stenberg i en del av den stora rapporten "Förstudie Arena Oskarshamn" som väntas presenteras först om några veckor.

– Förslaget om Ernemar ska ses som en liten del av rapporten. Vad vi kommer fram till i den slutliga rapporten vill jag vänta med att berätta till dess att den presenterats för politikerna, säger Daniel Stenberg.

Förra året fick IKO avslag på sin ansökan om en ny träningshall. I samband med avslagsbeslutet fick fritidsförvaltningen i uppdrag att titta på en möjlig placering av en ny ishall. Uppdraget omfattade även en uppskattad kostnad. Syftet var att skapa ett så brett underlag som möjligt inför ett kommande politiskt beslut.

Nu presenteras också ett förslag som innebär att träningshallen byggs i Ernemar. Några djupare studier eller analyser ingår dock inte i utskicket inför bildningsnämndens sammanträde i morgon onsdag.

– Vi har endast tittat på en möjlig placering och uppskattad kostnad. För att komma vidare behöver det göras en förstudie för att utreda både det här och de andra alternativen närmare, säger Daniel Stenberg.

Det faktum att Oskarshamns AIK arrenderar mark och äger fotbollsanläggningen i Ernemar innebär att också diskussioner måste inledas med OAIK.

– Om Ernemaralternativet skulle bli aktuellt är det självklart viktigt att involvera OAIK i diskussionerna, säger Daniel Stenberg.

IK Oskarshamns ordförande Mats Söder blir förvånad när sportredaktionen ringer upp honom och berättar om utskicket till bildningsnämndens sammanträde.

– Jag förstår inte varför det här ska presenteras nu. Vi har ingått i utredningen om Arenan där det finns andra alternativ när det gäller träningshallens placering, säger Söder som bara ser en fördel med Ernemar-alternativet:

– Det skulle ge oss ytterligare en isyta, vilket är det vi behöver. Men att förlägga hallen till Ernemar istället för vid Arenan skulle leda till att föreningen splittras upp och att vi drar på oss en massa extra kostnader, säger han.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards