Direktlänk till inlägg 25 november 2014

Ingen Bandyhall utan en ishockey träningshall istället.

Av bandystars - 25 november 2014 07:17

"Förstudie Arena Oskarshamn" Vad är detta för något?

Bandypremiären blev inställd och ni kunde läsa i husorganen att ”Vi måste ha en bandyhall” och sen hann isen precis frysa till på arenan när det går att läsa i husorganet att nu  ”Förslag: Ishall i Ernemar” men det är ingen Bandyhall utan en träningshall för ishockey istället.

Förvisso är det endast en möjlig placering och uppskattad kostnad och det skall göras en förstudie för att utreda både det här och de andra alternativen närmare. Men har fritidschefen fått direktiv att titta på något så finns det ofta en politisk vilja bakom också. Kanske dags att syna "Förstudie Arena Oskarshamn"

Träningshallen för ishockey kan komma att byggas i Ernemar. Kostnaden för bygget skulle uppgå till 33,5 miljoner kronor.

Det konstaterar nu bildningschef Matz Ingvarsson och fritidschef Daniel Stenberg i en del av den stora rapporten "Förstudie Arena Oskarshamn" som väntas presenteras först om några veckor.

– Förslaget om Ernemar ska ses som en liten del av rapporten. Vad vi kommer fram till i den slutliga rapporten vill jag vänta med att berätta till dess att den presenterats för politikerna, säger Daniel Stenberg.

Förra året fick IKO avslag på sin ansökan om en ny träningshall. I samband med avslagsbeslutet fick fritidsförvaltningen i uppdrag att titta på en möjlig placering av en ny ishall. Uppdraget omfattade även en uppskattad kostnad. Syftet var att skapa ett så brett underlag som möjligt inför ett kommande politiskt beslut.

Nu presenteras också ett förslag som innebär att träningshallen byggs i Ernemar. Några djupare studier eller analyser ingår dock inte i utskicket inför bildningsnämndens sammanträde i morgon onsdag.

– Vi har endast tittat på en möjlig placering och uppskattad kostnad. För att komma vidare behöver det göras en förstudie för att utreda både det här och de andra alternativen närmare, säger Daniel Stenberg.

Det faktum att Oskarshamns AIK arrenderar mark och äger fotbollsanläggningen i Ernemar innebär att också diskussioner måste inledas med OAIK.

– Om Ernemaralternativet skulle bli aktuellt är det självklart viktigt att involvera OAIK i diskussionerna, säger Daniel Stenberg.

IK Oskarshamns ordförande Mats Söder blir förvånad när sportredaktionen ringer upp honom och berättar om utskicket till bildningsnämndens sammanträde.

– Jag förstår inte varför det här ska presenteras nu. Vi har ingått i utredningen om Arenan där det finns andra alternativ när det gäller träningshallens placering, säger Söder som bara ser en fördel med Ernemar-alternativet:

– Det skulle ge oss ytterligare en isyta, vilket är det vi behöver. Men att förlägga hallen till Ernemar istället för vid Arenan skulle leda till att föreningen splittras upp och att vi drar på oss en massa extra kostnader, säger han.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 10 dec 05:00

Saxat från Månsarp Facebooksida  Referat: Fredriksbergs BK - Månsarps IF  Denna något milda decembersöndag begav sig de ”blåe” till Ronneby för bortamatch mot Fredriksberg. Vid tidigare besök på SMHI hade vädergudarna lovat uppehåll, 5...

Av bandystars - Söndag 9 dec 16:59

Resultat från dagens tre matcher Skirö - Åtvidaberg Skirö AIK 12-3 Åtvidabergs BK     Skirö skriver på Facebook   Så här skriver tränaren Johnny Quiros efter dagens match: ”Ja, vad skriver man efter en sådan här ma...

Av bandystars - Söndag 9 dec 06:00

Bandysöndag och tre matcher som du bäst upplever live men det går att följa dessa via elitrapport också    Sön 09/12 14:00 Skirö AIK - Åtvidabergs BK     Skirö AIK - Åtvidabergs BK       Sön 09/12 ...

Av bandystars - Söndag 9 dec 06:00

Fredriksberg - Månsarp Kl.13,30 följer du på plats eller via elitrapport    Fredriksbergs BK - Månsarps IF       Strul med elitrapport skriver Månsarp på Facebook slutresultat 3 - 11    Idag åker Månsarps IF till Ronneby ...

Av bandystars - Lördag 8 dec 20:51


Husorganet skriver på sin webb Fasta situationer blev nyckel för Stjärnan Detta innehåll är exklusivt för tidningens prenumeranter   En av alla Stjärnans alla hörnor. Här skjuter Valery Savichev – längst bak syns tvåmålskytten Jakob Odéhn....

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se