Tjust - Åby-Tjureda Stinsen Arena slutade med en vinst för Tjust med 8 - 2

Åby -Tjureda  spelade senare på dagen en match mot Borgia som slutade 4 - 4

Om det har spelats någon match mellan Tjust - Borgia samma dag är oklart dock har det figuerats om detta på webben

Hittade inga matchrapporter på elitrapport men det dök upp direktrappotering från matcherna och därmed även resultaten via Twitter

Målilla –  Åtvidaberg Kl 17,00 spelades i Vetlanda Sapa Arena

Stjärnan – Örjaby kl 19,30 spelades i Vetlanda Sapa Arena

Bore.  Malmbäck - Bore 6 - 8 (4- 3) mer läser du på länken
Målilla Målilla - Atvidaberg 1 - 5
Stjärnan.  Vinst i första träningsmatchen mot Öjaby med 6-3 efter en bra andra halvlek

Nyttig genomkörare för att se var laget befinner sig formmässigt. Med tanke på att det var första för Stjärnorna och andra för motståndarna Lär perioden fram till seriepremiären som kommer allt närmare bli slit och släp med och utan bandyrör och klubba för att få upp tempo då och hitta flåset och ge järnet.

WP 35 hittar ni på Elitrapport

IF Stärnan skriver på sin hemsida
Träningsmatch, Öjaby - IFS 3-6
Sent lördag kväll gick vi på stor is för första gången denna säsong. Att det var ovant med de stora ytorna syntes främst under första halvlek, mest på missar i passningsspelet.
Matchen startade med att vi förde spelet och skapade några halvchanser direkt i inledningen. Det var dock Öjaby som tog ledningen på en hörna i 14:e minuten. De fick onödigt många hörnor, hela 9 stycken i första halvlek men bara den första resulterade i mål.
Det dröjde ända till den 40 minuten innan vi kunde kvittera, även nu ett hörnmål. Christian får fin träff på hörnan och på returen så kan Igor Golovin göra mål. Vi har även 2 utvisningar under denna halvlek, något som även detta stör spelet.

I andra halvlek så har vi bättre fart på spelet, men det är Öjaby som åter tar ledningen efter 48 minuter. Vi fortsätter att skapa och i 54 minuten gör Thobias mål på en hörnvariant.
Redan 2 minuter senare ser Valery till att vi tar ledningen i matchen för första gången. Öjaby kvitterar i ett snyggt anfall där Daniel ställs ensam mot en anfallare, nu 3-3.
Nu kommer en stark period från vår sida, anfallen avlöser varandra. Först gör Jacob mål på ett snyggt skott ur svår vinkel, därpå gör Valery 3-5 innan Filip avslutar med att göra 3-6 i 82 minuten. En klart godkänd andra halvlek där vi hittade varandra bra.

Målskyttar: Valery Savichev 2, Thobias Bäckman, Filip Björnholm, Jacob Odén och Igor Golo

Av bandystars - 10 oktober 2014 19:14

Malmbäck – Bore kl 16,45 spelas i Nässjö och Stinsen Arena,

Målilla –  Åtvidaberg Kl 17,00 spelas i Vetlanda Sapa Arena

Stjärnan – Örjaby kl 19,30 spelas i Vetlanda Sapa Arena

Av bandystars - 7 oktober 2014 00:30

Träningsmatcher och förutsättningarna är därefter skall vi kanske inte dra för stora slutsatser av var resultatet blev utan mer se matcherna som ett spel för galleriet och i vad laget står i dagsläget istället.

Läst referatet från Bore seger över Öjaby så tror Bandystars att fler håller med om detta att få rutin och känslan i nuläget på stor is som är viktigt. Oavsett lag när det är dags för premiär i november då går det inte att vara oförbered.
Malmbäck spelade två matcher i helgen den ena mot allsvensk motstånd och den andra mot fd allsvenskt motstånd och resultaten blev en förlust och en seger

Så nu väntar Bandystars med spänning på att även Stjärnorna komer ut på stor is och vi får lite mer vetskap var laget står i dagsläget.

Av bandystars - 5 oktober 2014 18:49

ÖJABY. Fjolårssäsongen innebar omstart för Öjaby IS i bandyns division 2.
I år är laget tillbaka på den nivå man var innan uppehållet säsongen 2012/2013 och målet i år är en mittenplacering i division 1 södra.

Mötet med klubben sker som sig bör vid den (vintertid) naturfrysta bandyrinken vid Helgasjöns strand.  Vice ordförande Krister Hall är med, liksom allt i allo-coach Jonas Wanér och klubbens nytillskott Wyatt Wenzel från Minnesota, USA.
Det amerikanska tillskottet är dock långt ifrån det första för klubben, som sedan tidigare haft spelare både från Kanada, Ryssland och Finland.

– Spelarna i laget är duktiga på att ta hand om dem som kommer hit, så de som vi haft här genom åren har trivts. Vi hade faktiskt en av de sista spelarna för Sovjet i laget en gång.

Fjolårets milda vinter gjorde att laget inte kunde nyttja den egna planen mer än under totalt tio dagar.

Inför säsongen kommer laget att få nya omklädningsrum i form av lösa baracker som ställs ut på idrottsplatsen.