Alla inlägg under maj 2014

Av bandystars - 12 maj 2014 16:37

Stjärnornas årsmöte är avklarat men var som blev sagt och beslutat det är inte känt utanför, därav skall jag inte kasta sten i något glashus.
Men låt mig konstatera att ibland räcker det inte med spelare och publik med bandyportfölj. Nu gäller det att ha en bra aktieportfölj istället

Gripen klarade inte de ekonomiska kraven men väl bandyportföljens vänner verkar vara trogna när jag ser publiksiffrorna.
 
Tillberga klarade däremot de ekonomiska kraven men de som går på deras matcher är färre men dessa har en aktieportfölj med sig istället.

Svenska Bandyförbundet skriver

Det blir Tillberga som kommer att ta den vakanta platsen i Elitserien 2014/15. Det står klart efter måndagens möte i Bandyförbundets ekonominämnd (EN).

I förra veckan tog GAIS beslutet att dra sig ur Elitserien. Gripen Trollhättan erbjöds den vakanta platsen utifrån sportsliga kriterier. I fredags skickade Gripen och Tillberga in ekonomiska handlingsplaner till EN för granskning.  
   
Vid EN:s möte under måndagen togs beslutet att inte bevilja elitlicens till Gripen Trollhättan. Vid samma möte beslöts att bevilja Tillberga elitlicens för säsongen 2014/15.

- Gripen är en fantastisk bandyförening avseende sportslig verksamhet. Klubben har en organisation och ledning som säkerställer en bra bandyverksamhet. Gripen har dock en ekonomi som inte uppfyller de krav som ställs för att erhålla elitlicens säsongen 2014/15. Det arbete som bedrivs inom Gripen för att bedriva en bra sportslig verksamhet parat med en förbättrad ekonomi kommer att leda till att Gripen framgent kommer att kunna få elitlicens, säger Jonas Nygren, ordförande i Bandyförbundets ekonominämnd, och fortsätter. 

- Tillberga har en ekonomi i balans vilket ytterligare dokumenterats genom unika kapitaltillskott från närstående. Det senare underlättade för EN att bevilja Tillberga Bandy Västerås elitlicens för säsongen 2014/15. 


Av bandystars - 8 maj 2014 07:31

Målilla värvar målskytten Nikolay Semjashkin som närmast kommer från ryska andraligan, men tidigare spelat i IF Stjärnan

Målilla Bandy har gjort klart med en ny målspruta. Man hittade honom i Ryssland. På tisdagen blev det nämligen klart att 26-årige Nikolay Semjashkin kommer att spela med rödvitt kommande säsong.

 Nikolay Semjashkin är inte helt okänd i våra trakter. På meritlistan har han bland annat två säsonger i IF Stjärnan:
* 2010/11 spelade han med Påskallaviksklubben i division ett. På 18 matcher producerade han 31 mål och fem assists. Före sig i skytteligan den säsongen hade han den för oss välkända duon Daniel Gustavsson (36 mål) och Thomas Nyman (35) samt dåvarande lagkamraten Vladimir Charykov (32).
* 2011/12 var det spel i södra Allsvenskan som gällde. Där gjorde Nikolay tolv mål och en assist på 19 matcher.

 Vasst skott
Utöver det har Nikolay Semjashkin spelat i Ryssland hela sin karriär, främst i Vodnik. 2005 var han med i det ryska lag som vann P17-VM.
Sedan 2012 har vårt nyförvärv spelat för Lokomotiv Orenburg. Förra säsongen gjorde Semjashkin 32 mål på 19 matcher i den ryska andraligan.

 Som den målskytt han är så har Nikolay Semjashkin förmågan att dyka upp när det hettar till framför mål. Han har ett mycket vasst skott som vi kommer att få stor nytta av, inte minst på fasta situationer.
Vi har nu tre forwards i truppen då egna produkterna Eric Karlström och Alexander Nelson är klara sedan tidigare. En uppställning som vi är mycket nöjda med.

Truppen just nu:
Målvakt: Johan Hedbris.
Utespelare: Victor Svensson, Alexander Sannikov, John Svensson, Martin Johansson, Alexander Nelson, Eric Sundberg, Filip Haag, Eric Karlström, Oskar Nilsson, Daniel Skoog, Mathias Kilvéus och Nikolay Semjashkin (ny från Lokomotiv Orenburg).
Huvudtränare: Jesper Lüning.
Assisterande tränare: Ove Nilsson.

Av bandystars - 7 maj 2014 09:05

Allsvenska nykomlingen Skirö/Nävelsjö fyller på truppen med 22-årige försvarsspelaren Dennis Sjögren från Åby/Tjureda. Läs mer

När vi ändå är inne på Åby/Tjureda deras förberedelser inför bandysäsongen 14/15har startat. Seniorlagen och U16 kör gemensamma träningar fram till sommarledighet med fyra pass i veckan. Innebandy, inlines och styrka står på programmet.

Nyheten att GIAS drar sig ur elitserien har väl knappast undgått bandyvänner men den enes död kan bli den andres bröd. Då alla Gaisare som står utan klubb är säkert välkomna till Frillesås som tappat många spelare.

Elitserien: Gripen Trollhättan erbjuds den vakanta platsen

 Efter GAIS avhopp från Elitserien har Bandyförbundets tävlingskommitté tagit beslutet att erbjuda Gripen Trollhättan den vakanta platsen.


- Ersättande förening ska i första hand komma från kvalet till Elitserien 2014/15 och i andra hand från de föreningar som placerades sig bäst i Allsvenskan 2013/14, säger Lars Wennerholm på Bandyförbundets tävlingsenhet och fortsätter.

- Gripen Trollhättan har erbjudits platsen utifrån de sportsliga kriterierna och vi vill ha svar senast på fredag. Till detta kommer att föreningar som skall spela i Elitserien skall erhålla Elitlicens i enlighet med Ekonominämndens (EN) regelverk.
   
Gripen Trollhättan ska senast på fredag skicka in underlag för en ekonomisk bedömning av EN, som har målsättningen att fatta beslut om Elitlicens måndag 12 maj.

   
FAKTA:

Elitseriekvalet spelades enligt seriemetoden (poäng, målskillnad, gjorda mål). Kvalet resulterade i följande sportsliga ordning för att ersätta GAIS Bandy:

1. Gripen Trollhättan BK
2. Tillberga Bandy
3. Nässjö IF
4. Katrineholm Bandy 

Av bandystars - 6 maj 2014 14:18

Tomas Fransson och Robin Alsparr kommer att leda/träna Tjust bandy de tre kommande åren. Thomas ska dela på ansvaret tillsammans med 31-årige Robin Alsparr, som de två senaste säsongerna har tränat BK Bore i division I.
Läs mer

Av bandystars - 3 maj 2014 18:03

Eller är det ingen ordning och reda i bandyn världen längre, då det verkar som det går att få frispelplats.

Nu är det förvisso inte klart ännu vilka lag som spelar i Div 1 men ponera att detta skulle vara mer en regel än ett undantag var spelar det då för roll vilken placering ett lag fått när serien är slutspelad. När intresset för bandyn och antal lag som vill spela snart är sällsynta att det knappt går att få ihop en serier i framtiden.
Bandystars läser nämligen att Spillersboda åkte ur i division 1 i åras. Men tidigt öppnade Svenska Bandyförbundet för fri anmälan till serien och nu har den preliminära serieindelningen för landets division 1-serier kommit. Spillersboda får enligt den spela kvar i division 1 östra,

I mitten av maj fastställer förbundet en slutgiltig serieindelning och därefter påbörjas arbetet med spelschemat.


Division 1 östra

Preliminära serieindelningen: AIK, Berget, Kåre, GT/76, Helenelund, Norrtelje, Spillersboda, Spånga (Djurgården), Uppsala BoIS, Wattholma-Tensta


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards