Alla inlägg under februari 2014

Av bandystars - 6 februari 2014 06:15

Länsderby och inte vilket derby som helst utan mot ärkerivalen som snuvat våra Stjärnor ett antal gånger på poäng.
Framförallt vill vi Stjärnor har revansch för den snöpliga uddamålsförlusten på hemmaplan föregående säsong och de där oavgjorda resultaten nu senast borta känns lite retfullt/a är det på hemmais Stjärnorna är som bäst.
Så är det dags att rätta till statistiken och fixa en seger ånyo dels mot Målilla och mot en serieledare och t.o.m överta serieledningen.

 
Men det gäller för Stjärnorna att vara med i hela matchen Stjärnorna statistiskt bra i första är det Målilla som uppvisat sig vara bättre i andra halvlekar. Har Stjärnorna visat upp en moral och kämparglöd i de senaste matcherna när det gällt att inte ge bort några poäng visat sin styrka. 
  
Tidigare år har alltid Målilla påtalat sin rysskräck och knappast inget undantag utan regel föreligger nog en varning för detta även nu. Dels kommer de att försöka göra livet surt för Ivan vår skyttekung. Dessutom så har övriga bra snurr på det mesta nu också samt att vi fått andra Stjärnor att tända också. Sen vet inte jag om vi har en som eventuellt är spelklar något ringrostig förvisso kanske.
Mot detta ställer Målilla upp med två skuggande skyttar som det gäller för Stjärnorna att försöka neutralisera. Både Filip och Daniel skuggar Ivan och har kapacitet även de. Om det sen är krig om skyttekungen har vi en assistans liga också Där vår Denis visar sig vara en bättre passare än Målillas Tobias.
Oavsett Målilla kommer smygandes med Lodjur vi kontra med ett helt lag bestående av enbart Stjärnor.

Sen blir det match i matchen.
Om det är en fördom att smålänningar skulle vara snåla är det mer av ekonomiska skäl när bandysläktingarna från landet kommer för det sägs de kommer månggrant också för det är gratis entre. Eller rättare sagt någon annan betalar.
Alla hoppas vi på att det blir ett rejält kalas som lockar fler än 587 åskådare och slå Målilla som nu haft säsongens högsta publiksiffra. Målilla kommer att hjälpa till att fylla läktaren då de i lär fyllt en buss med supporters kan vi räkna med tryck på läktaren.


Så nu alla Stjärnor och Stars nu skall vi slå två flugor i en smäll genom att vinna båda matcherna på och bredvid planen.

Av bandystars - 5 februari 2014 00:15

På fredag den 7/2 Kl.19,00 kommer serieledande Målilla Bandy till Arena Oskarshamn. I och med detta heta derby kommer IF Stjärnan och företag som deltar i Stjärnslanten att bjuda alla på fri entré.
 
I år har serien varit väldigt jämn och det är fortfarande 6 lag som slåss om dom två topplaceringarna. Vi ligger på tredje plats med samma poäng (18) som 1:an Målilla och 2:an Derby, dock med lite sämre målskillnad.
 
Ta med släkt och vänner och slut upp för sista hemmamatchen för säsongen på Arena Oskarshamn. Matchen börjar klockan 19.00 och för dom som vill träffas innan matchen så kommer Ninos att vara öppet från klockan 17.00

Varmt välkomna!

Läs mer om stjärnslanten på www.stjarnanbandy.nu

Av bandystars - 4 februari 2014 06:15

I natt jag drömde med lite tur och skicklighet kan Stjärnorna toppa serien efter denna omgång och Stjärnorna har ånyo slagläge på en serieledare. Tre andra lag Skirö-Nävesjö. Malmbäck och Derby har åkt på stjärnsmällar denna säsong och varför inte fjärde gången gillt bör väl vara förutsättningen. Då Stjärnornas målsättning gäller fortvarande att ta full pott i de återstående två omgångarna och stå där med 22 poäng när serien är färdigspelad. Sen om det räcker är en annan fråga och skulle det inte räcka kommer Stjärnan att lysa ibland topplagen.

 

Kan det handla om att det fattas en boll när det kommer till kritan

Spekulera ibland de 6 topplagen kan en förlust för de som ha 3 matcher kvar innebära att de endast kan få ihop 22 poäng för några krävs det att de tappar en pinne är det endast 22 poäng som gäller också. Dessutom kan Stjärnan toppa serien efter denna omgång.
Det är tre lag som har 18 poäng
En seger för Stjärnorna skulle innebära att Målilla som toppar serien idag endast kan få 22 poäng på de återstående två matcherna.
Serietvåan Derby möter Månsarp som har kniven på strupen borta är Derby sämre lag på bortais lär förhoppningsvisst Månsarp sälja sig dyrt och en sensation skulle innebära hemma att Derby också kommer också endast få 22 poäng
Av lagen på 4: - 6: plats med 17 poäng.
Möter sexan Åby/Tjureda femman Malmbäck är det viktigt att Å/T tappar poäng och blir det oavgjort ja då får de endast ihop 22 poäng. En seger för Malmbäck innebär att de endast kan få ihop 21 poäng.
Fyran Skirö-Nävelsjö möter Waggeryd hemma är tyvärr den som på papperet verkar ha den lättaste matchen. Lätt och lätt förresten Waggeryd kniven på strupen de också som Månsarp. Dessutom så skröt Waggeryd om sina prestationer mot Stjärnan som inte gav någon utdelning kanske ger utdelning. Skulle de knipa en pinne ja då kommer också SN endast få ihop 22 poäng.
Har jag nu räknat och spekulerat rätt (är inte lätt att räkna i sömnen för alla fårskallar som hoppar också) ja då kan flertalet endast fått ihop 22 poäng när sista matcherna skall spelas och Stjärnorna tyvärr tvingas sitta hemma och våndas i väntan på slutresultaten då det kommer att handla om målkvot.
Sen kan allt sluta i antiklimax och det skiter sig fullständigt men den dagen den sorgen en Stars är alltid en Stars. Även om detta också bara är ett dröm scenarier.

Av bandystars - 3 februari 2014 07:44

Stars var frånvarande bokstavligt denna lördag blev det en Stjärnvinst ändå som jag kunde konstatera när jag återvände till bandyvärlden.
Jag behövde inte ens analysera matchen. Allt jag behövde veta fanns nedskrivit på hemsidan direkt efter matchen.
Inledningsvisst kommer jag dock att tänka på att det där med problem på Waggeryds IP är inte nytt samma fenomen har jag varit med om förr. Då som nu blev det ändå en Stjärnvinst och om jag inte missminner mig fanns Henke också med i protokollet efteråt.

Nedan saxat från Hemsidan  

När man kom till arenan i Vaggeryd så visade det sig att dom hade en läcka i rören på kylaggregatet, så dom inte kunde köra ut någon kyla. Eftersom att det var några plusgrader i luften så gjorde det att isen var ganska mjuk och svårspelad.

I matchen så tog stjärnorna tag i taktpinnen från första minut och tryckte ner Waggeryd i knät på egen målvakt. Efter 8 minuter lyckades Henrik Lindberg på en lyrboll från Christian Åström, trycka in både bollen och sig själv i målet. Sedan gjorde man 2 mål till och man ledde med 0-3 efter 18 minuter. Då slappnade man av lite och Waggeryd fick tillfälle att skapa några lägen, dock resultatlösa. I 40:e minuten fick IFS en straff som Waggeryds målvakt tyvärr räddade. I och med straffräddningen så slutade första halvlek med en 3-0 ledning till Stjärnan efter en bra inledning.

Andra halvlek var ganska avslagen och chansfattig, inget av lagen skapade några riktigt farliga lägen. Det dröjde ända fram till 71:a minuten när Ivan blev neddragen i Waggeryds straffområde och domaren blåste straff. En straff som Valerey säkert tryckte in bakom Waggeryds målvakt och utökade ledningen till 0-4. Resten av matchen blev en transportsträcka och bästa chansen att utöka ledningen hade Henrik Lindberg på hörna, men bollen tog i ribban och gick ut. Matchen slutade alltså 0-4 (0-3) och det inkasserade 2 viktiga poäng som behövs om man vill vara med och slåss i toppstriden.
Målskyttar: Valerey Savichev 2, Henrik Lindberg och Ivan Ushakov 1 mål vardera.

Av bandystars - 1 februari 2014 06:49

Spelades två matcher som (tyvärr) slutade planenligt enligt experternas utsago även om Stars gärna sett andra resultat.
Målilla – Bore 8 – 2 inför 587 åskådare.
Skrönan om den ekonomiska smålänningen besannades då de tog tillfället i akt att se matchen grattis via grindslanten.
Men som vi vet inget är gratis utan 104 sponsor betalade 2 riksdaler per besökare och i potten låg också att försöka slå Stjärnans publikrekord.
Detta lyckades och blev dubbel glädje också då detta dels innebar rejält med klirr i Målillas kassa 587 * 2,00 = 1174 kr detta gånger 104 sponsorer = 1122096 kr och dessutom avancerade Målilla upp i serieledning.

Det spelades också en annan match Malmbäck – Månsarp 9 – 5 i en haltande tabell innebar resultatet att spänningen fortvarande är olidlig i serien och det lär så förbli om Stjärnorna gör sitt mot Waggeryd kommer det att vara gastkramande inför de återstående matcherna och med lite tur så är det serieledarna återigen som Stjärnorna får möta i kommande omgång och då gäller det i så fall att peta ner ännu en serieledare från tronen, men den dagen den sorgen

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards