Alla inlägg under februari 2014

Av bandystars - 14 februari 2014 18:42

TV4 hårdbevakar SM-slutspelet

Det kommer att bli mycket bandy i TV-rutan den kommande månaden. TV4 storsatsar på SM-slutspelet och direktsänder från nästan samtliga slutspelsomgångar.


Bevakningen inleds redan i helgen då både Villa Lidköping-Edsbyn och Hammarby-Vetlanda direktsänds i TV4. På tisdag fortsätter bevakningen i TV4 Sport med matchen Vänersborg-Västerås. 

- Det känns väldigt positivt att kunna visa upp dessa slutspelsfester aven för TV-tittarna. Det här ökar intresset för bandyn och kommer på sikt att leda till högre publiksiffror på våra arenor, säger Elitseriens ligachef Per Selin till svenskbandy.se.
   
Fastställda TV-matcher:

Lördag 15 februari, 14.30: Villa Lidköping-Edsbyn (TV4)
Söndag 16 februari, 14.15: Hammarby-Vetlanda (TV4)
Tisdag 18 februari, 19.15: Vänersborg-Västerås (TV4 Sport)  

Fler TV-matcher fastställs längre fram i slutspelet. 


Utöver TV4:s sändningar kommer MittMedia att bevaka ett antal slutspelsmatcher via Webb-TV.  
   
Fastställda Webb-TV-sändningar: 

Lördag 15 februari, 14.30: Sandviken-Broberg
Måndag 17 februari, 19.15: Edsbyn-Villa
Torsdag 20 februari, 19.15: Villa-Edsbyn  
   
Till Webb-TV-sändningarna >>   

Av bandystars - 13 februari 2014 00:15

Lokalderby mot Bore lördag den 15 februari Kl.16,00 på Kjellskulle i Figeholm.
”Tvärs över gärdet ins sian gärdsgården” tror det var något sånt de sa hemmavid nere i Småland när jag var en lite lue. Oavsett för Påskallaviks stolthet blir det att bege sig upp genom stan och hämta upp några och sen köra en bit norr över. För att kanske spela sista matchen för våra Stjärnor denna säsong eller blir det en fortsättning med kvalmatcher.
 
Fast först och främst krävs det att vi får svar på om det skall bli femte matchen i rad som Stjärnorna vinner och den sjätte matchen i följd de tar poäng i.
Det finns ett gammalt ordspråk ”Inte illa pinkat” som de säger fast å andra sidan den fullständiga frasen ”inte illa pinkat” avser en trähäst oftast bär konnotationen av att vara positivt överraskad men att förväntningarna inte var särskilt höga. Har vi stars haft höga förväntningar och Stjärnorna har stått upp efter dessa också. Förväntar vi också att de fixa en vinst även i sista matchen, sen får det väl bära eller brista för ödet ligger inte i Stjärnornas tecken.

Vilka förväntningar kan vi för övrigt ha kring denna match. 420 supporters vallfärdade till arenan annandagen, nu är det en annan dag istället och både Stjärnorna och Bore behöver stöd från supporters denna gång också.

Mest på spel står det kanske ändå är för Bore som kvällen kommer att sitta och våndas över var resultatet blir i matchen mellan Waggeryd och Månsarp och bottenstriden är som repet har lagts runt halsen och snaran dras åt om vi skall vara trastiska.

Det spelas också match med stort intresse för Stjärnorna kvällen innan Målilla möter Skirö-Nävelsjö på hemmais. Sista halmstrået för Målilla kanske att få kontakt och åtminstone teoretiskt är med i toppen. För Skirö-Nävelsjö gäller det också att fixa en seger och sen i sista omgången fixa biljetten till kvalet.
Dessutom så spelar Derby mot Åby/Tjureda match innan matchen Bore – Stjärnan och detta resultat kan också påverka förutsättningarna i vår match hur taggade är våra Stjärnor när mycket av förutsättningarna börjat synas.

Oavsett Bore tänker eller kanske mer måste sälja sig dyrt i detta lokalderby även om det är så att det kommer att visa sig att det finns ett lag under strecket som teoretiskt kanske alla redan har en biljett till tvåan är det inte förrän i sista som den kanske i praktiken hämtas ut.

Förutsättningar i alla ära det ligger prestige i denna match oavsett kanske. Att försöka klå storebror på hemmais är en fjäder i hatten förlåt hjälmen fast den är svår att få den att sitta fast. Skulle detta ske har Bore också fixas att det blir två derbyn nästa säsong också. Fast å andra sidan rubrikerna i lokalblaskorna vill jag inte ens tänka på vad det kan stå i dessa då.

Det där med statistik och spelade matcher kan förvisso vara trevlig läsning men samtidigt kan det också leda till att spelarna underskatta motståndet.

IF Stjärnans resultat står först.

2013-12-26

BK Bore (h)  

7 - 2

Div 1 Södra

2007-01-20

BK Bore (b)

11 - 0

Div 2 Södra Götaland

2006-12-26

BK Bore (h)

13 - 2

Div 2 Södra Götaland

2006-01-06

BK Bore (h)

4 - 3

Div 2 Södra Götaland

2005-12-26

BK Bore (b)

9 - 3

Div 2 Södra Götaland

2005-02-12

BK Bore (b)

6 - 5

Div 2 Södra Götaland

2004-12-26

BK Bore (h)

7 - 1

Div 2 Södra Götaland

2003-12-26

BK Bore (b)

6 - 7

Div 2 Småland Östra

2003-12-13

BK Bore (h)

14 - 3

Div 2 Småland Östra

 

Totalt: 9 8 0 1 77-26 16 (Endast resultat efter full tid)

Av bandystars - 12 februari 2014 00:15

Att sitta långbortistan och följa mina Stjärnor kräver att jag måste kolla också andra lags hemsidor för att få info inför matcher och ibland också för att få veta vad som händer inom Stjärnan bandy verksamheten.
Handen på hjärtat det kommer inte mycket ut externt om det som är internt för en bandystars, gäller det att snappa upp det som går.
På Målilla hemsida och deras gästbok uppsnappade jag en diskussion om våra skyttekungar i respektive Stjärna skriver sign. JBN Tar du bort Stjärnans bästa ryss Ivan Ushakov så är just Stjärnan kraftigt försvagade och om Målilla skriver Bandyfan Tar du bort Glasan och Fille Fransson så skulle Målilla tyvärr ligga långt ner i serien och inte alls vara med och slåss om en topplacering.

Lite svar på tal får de av en annan sign. Tjustig Jag tycker inte Målilla ska vara missnöjda. Bra position i serien. Att förlora borta mot Stjärnan, som ju har varit bättre i väldigt många år nu, är verkligen ingen skam. Däremot har ju både vi och Stjärnan märkt att klasskillnaden upp mot allsvenska

Visst Stjärnan är känd genom åren att få fram en skyttekung år in och år ut som vi är stolta över och Målilla likaså har duktiga målskyttar att se up till. Är det inte sen detta vi gillar, spelare som gör mål uppbackade sen av övriga spelare som gör att lagen vinner och får se mål, snygga mål och många mål.
Dessutom så har sign. Tjustig en poäng och detta år kanske mer aktuell än någonsin. Stjärnan och Målilla har teoretisk möjlighet att vinna serien eller nå andra platsen och en kvalplats. Men allvarligt talat hör Stjärnan eller Målilla hemma i allsvenskan nästa säsong. Detta hoppas jag inte uppfattas som vi får läggmatcher i de sista omgångarna

Stjärnorna har varit där i allsvenskan, kul som sjutton var det och första säsongen gick det bra för då var ambitionen att nå dit och andra året blev det att stiga av och börja om i ettan. Där laget etablerat sig nu vet Stjärnorna var det kostar att ligga på topp och vad det krävs för att etablera sig i allsvenskan. Tjust tog steget upp detta år och det har väl inte gått så bra. Kan det t.o.m bli återresa direkt om de inte klara att vinna i kvalet sen mot förlorarna i div. 1 kvallagen.
Ingen serievinnare får numera någon grattisplats och lagen i de högre serierna verkar skall räddas kvar via kval istället. Varför detta system måntro.
Jo jag tror det handlar om att det är skillnad att spela på Div. 1 nivå och spela i allsvenska även om laget ligger i botten. Både spelarmässigt och träningsmässigt krävs det mer i allsvenskan och på elitnivå än på ettan nivå resonera förbundet.
Klarar inte ett lag i de lägre divisionerna att slå ut ett kvallag klarar de inte en högre nivå. Detta resonemang köper jag inte helt ut då det nu kan vara en dagsform skillnad mellan lagen och ett lag med uppåtstigande formkurva kan på några få matcher sensationellt slå i underläge.
Nakdelen idag med att det finns 5 div serier och två allsvenska serier. Skulle jag helst se 4 Div serier och systemet med en seriesegrare skall gå upp direkt, vill förbundet ha kvalserier får de fixa detta via kvalserier med tvåorna och lag 9 o 10 ovanifrån. Då vet vi förutsättningarna bättre det kan kosta mer än det smakar.

Av bandystars - 11 februari 2014 00:15

Egentligen skulle vi kanske se lite på den också lagen där nere kan ställa till det för andra lag samtidigt som ett av dessa kan stjälpa våra Stjärnor.

Nu är jag osäker hur många åker ut ett lag står det i regelboken, men sen har jag sett seritabeller där det är två lag som skall lämna serien.
Över strecket ligger i alla fall Bore på 6 p och möter Stjärnorna i ett lokalderby. Ett derby där båda vill vinna ingen vill förlora och ett oavgjort resultat är egentligen en förlust för båda men en pinne för Bore kan vara värd dess mer och framförallt för Stjärnorna skulle detta vara mest ödesstiget. Då Bore har en match att vinna är den förvisso mycket svår då det är Skirö-Nävelsjö på bortais. Stor risk för att Bore står på 6 poäng när serien är slut.

Under/över strecket beror vilken tabell jag sett ligger Waggeryd 5 poäng och där kan jumbomötet på hemmais bli avgörande då de möter Månsarp som ligger sist på 4 poäng. Kan denna match spetsa till poängstriden rejält och ställa till det för Bore så då i sin tur har kniven på strupen i mötet med Stjärnorna. Waggeryd har sen Åby/Tjureda i sista där de kan ställa till det för Å/T också fast detta är på bortais tror jag teoretiskt kan de få ihop 7 poäng.

Månsarp sist på 4 poäng jumbomötet A och O i vem som vinner. Vinner Månsarp går de upp på 6 poäng samma som Bore har idag och därmed får Waggeryd svårt att få ihop sina 7 poäng jag teoretiskt tror. Månsarp har Målilla hemma i sista tror knappast de rår på Målilla skulle i så fall vara underskattningsspöket eller så att Målilla gett upp hoppet.

Av bandystars - 10 februari 2014 00:15

Det är med en viss stolthet vi nu alla stars kan se våra Stjärnor ligga där uppe i toppen där våra förväntningar funnits hela tiden de skulle befinna sig. Detta har de förvisso också varit, problemet har dock varit en haltande tabell där i stort sätt 6 lag hela tiden befunnit sig har placeringen varit lägre en tid.

Hade det nu inte varit p.g.a den snöpliga genomklappningen borta mot Månsarp då hade Stjärnan lyst klarast. Nu får vi istället acceptera faktum och det gäller att avsluta med flaggan i topp i sista matchen den i ett hett lokalderby mot lokal konkurrenten Bore på lördag.

Stolt kan jag också konstatera att Stjärnorna visat en fantastisk kämpaglöd de senaste matcherna där underläge har vänts till överläge och stå där som slutliga segrare.

Främst vill jag då framhäva matchen mot Malmbäck borta där det stod 5 – 5 i 89: min och en seger med 2 mål på 2 min och sen avgöra detta till 7 – 5 .

Självklart smäller senaste matchen hemma mot Målilla ett snäpp högre där Stjärnorna ligger i underläge med 5 – 6 när klockan visar 90 min och sen på 1 min och 9 sekunder kvittera och vinner matchen med 7 – 6.

Sen har jag visserligen inte sett och följt alla matcher i Stjärnornas historia utan det är först de senaste åren räknat f.r.o.m  året de vann Div 1 och sen via kvalet vann mot AIK upp i allsvenskan tror mig hängt med Stjärnorna.

Matchen vi alla ofta pratat om tidigare var den bortamatchen mot Gripen som Stjärnorna vann med 8 – 7 då Stjärnorna avgjorde matchen när klockan visade 90,20 tror jag nu får bli ned petad till en tredjeplats.

 

Sen tror jag vår store ledare vid sidan om är dessutom stolt över sina Stjärnor på isen också.

Av bandystars - 9 februari 2014 00:15

Kändes det inte härligt att vakna upp i lördags och konstatera IF Stjärnan lyste högt upp i tabellen. Själv sov jag jättegott och vaknade inte förrän ½ 8 på morgon pigg och utvilad när jag konstaterade att några av mina drömscenarier slog in. Stjärnorna lyste starkt som serieledare helt sjuk som lokalblaskorna skrev. Fantastiskt tycker jag från min horisont att de uppmärksammade matchen och la ut det på cyberrymden detta tillhör inte vanligheten.
 
Men det kom en vardag fast det var lördag och sanningen ögonblick var frågan skulle de få behålla platsen. 
Serietvåan Derby möte Månsarp på bortais som försökte sälja sig dyrt och en sensation låg ett tag i luften. Månsarp bjöd nämligen upp till kamp och lede matchen med 2 – 1 i halvlek. Derby kvitterade dock i 47: min och drog sen ifrån i 69: min och vann med 3 – 5. Vilket innebar att Derby övertog första platsen på bättre målkvot men samma poäng som Stjärnorna. Derby kan få 24 poäng men måste då vinna hemma mot Åby/Tjureda och borta mot Malmbäck. Är det de som bär favoritskapet just nu.

Ny trea är nu Skirö-Nävelsjö med 19 poäng S-N som vann över Waggeryd möter Målilla borta och Bore hemma kan få ihop 23, men här stoppar jag in en brasklapp.

Målilla 5:a nu på 18 poäng vill vara med i striden också kan få ihop 22 poäng om de vinner över Skirö-Nävelsjö hemma och Månsarp borta i sista.

Fyran Åby/Tjureda 19 poäng vann över Malmbäck som blev senaste omgången förlorare. Å/T kan teoretiskt få 23 även de men det krävs seger över Derby först och sen Waggeryd i sista

Sexan Malmbäck veckans förlorare 17 poäng och har bara en match kvar att spela kan teoretiskt få 19 poäng och kan glömma bli seriesegrare och nå en kvalplats. Däremot kan de stjälpa Derby från att vinna serien då de möts i sista omgången
 
Det kan bli en mycket spännande sista omgång fast vi fortvarande har flera lag som har två omgångar kvar och förhoppningsvisst håller Stjärnorna fina trend i sig och en vinst i sista matchen lokalderby mot Bore då står Stjärnorna på 22 poäng och vi tvings sitta där och svettas in i den sista matchsekunden i sista omgången kanske. Det är nämligen teoretiskt fortvarande fullt möjligt att vi har flera lag på 22 poäng när serien är färdigspelad och det blir en målkvotaffär vem som vinner och vem som eventuellt får en extra kvalplats. Det skall nämligen kvalas upp till allsvenska en serieseger är inte värd en direktplats längre.

Av bandystars - 7 februari 2014 21:29

Se tabellen och beundra vilka som leder DIV 1 Södra.
Nu skall vi njuta av detta det kan förändras fast vi håller tummarna att Månsarp gör en kanonmatch i morgon mot Derby

IF Stjärnan1592477-581920
Målilla GoIF Bandy1482477-492818
BK Derby Bandy1382372-482418
Skirö-Nävelsjö BS1381465-412417
Malmbäcks IF1481575-522317
Åby/ Tjureda IF1381456-371917
BK Bore14301138-83-456
Waggeryds IK13211029-73-445
Månsarps IF13201129-77-484
Av bandystars - 7 februari 2014 20:07

"Vad är väl en bal på slottet..." den kan ju vara trist och tråkig och...alldeles, alldeles underbar!
Lite åt det hållet kände jag mig denna afton framför dataskärmen och försöker föreställa mig ur stämningen är på arenan denna afton. Då det verkade som det var mycket folk på väg in till arenan då matchen först startade 5 senare eller så var det presentationen och ingångsceremonin som drog ut på tiden.


Inledningsvisst verkade det varit Målilla som trivdes bäst på isen och med atmosfären som inramade arenan denna kväll. Satte press mot stjärnornas planhalva och testade sitt skytte ett flertal gånger 4 gånger om vi skall vara nogräknade 3:, 5: 6: och 7: minuten men det blev bommar allihopa.

Första utvisningen kom efter 7,56 (bentackling) och ut i snickarboa åker Erik Karlström i Målilla.
Föga hjälper en utvisning så här i början av en match då alla fortvarande är pigga i bena är det Målilla som återigen testa skottförmågan i 10: min och får sen utdelning på sitt övertag när Tobias Petersson på egen hand ger Målilla ledningen i matchen tid 14,20. Rättvisst svårt att bedöma så här långt ifrån men har ett lag varit framme och nosat så många gånger verkar motståndet gå bort sig till slut.



Var är Stjärnorna en man mer verkar Lodjuren få stryka omkring hur som helst på Stjärnornas planhalva och Målilla får en hörna i 17:e min och den utnyttjar Målilla genom Filip Fransson får den där fina passningen in från hörnflaggan av Anders Harrysson och det är ett faktum det står nu 2 – 0 till Målilla i mål protokollet.


Nu vaknar äntligen Stjärnorna till liv och det ges och tages av varandra lite för hårt ibland och efter 21,36 åker Denis In-Fr-Lin ut för en bentackling. Utjämnat i snickarboa blir det en injektion för Valerey Savichev som skickar fram den där kalaspasset vi är vana vid att se till Ivan Ushakov som sedvanligt också visa han kan göra mål och det är reducerat till 1 – 2.


Nu tände det till i matchen tog det dock inte mer än 3 min så ökar Målilla på sin ledning till 3 – 1 återigen är detta via en hörna och Filip Fransson står där på nytt och skjuter mål denna gång är det Tobias Petersson som slår det där perfekta inlägget.

Ny utvisning för Målilla i 28: min olämpligt uppträdande av Filip Fransson blev han trackad kanske efter målen och snedtände. Kan det varit Ivan Ushakov som retat honom för även han åker ut på 10 min för olämpligt uppträdande.
Troligen var det mycket irriterat på isen för i 29: min visas Denis In-Fr-Lin ut för olämpligt uppträdande, han hann knappt vara inne i 3 min efter sin första utvisning.

Ny hörna för Målilla i 31:a min men nu fanns där ingen Filip på isen så det blev en missad hörna. Irritationen på isen fortsätter eller så hänger inte alla med då David Lundgren i stjärnan åker ut för en otjust tackling skapar dock Stjärnan en målchans men det stannade vid ett skott på mål i 35: min.
Sista 10 min av första halvlek är det ställningskrig mellan lagen och det slutade som regel med att det utdelades frislag till höger och vänster.

Andra halvlek.

Jag skulle inte bli överraskad om det inte läst räfs lite i båda omklädesrummen under pausen att ta det lugnt men gå inte bort er ändå. Domaren är på hugget och visa sin auktoritet.

Målilla på hugget på nytt i inledningen av matchen men Stjärnorna får stopp på anfallen är det mer att ge och ta som gäller bevaka Målilla för det är Stjärnorna som måste anfalla och göra mål för att komma ikapp blir de första 10 min bara transportsträckor upp och ner.

Stjärnan tilldöms straff tid 56,57 och till denna har Christian Åström hunnit hem till, det ryktades före matchen att han hade tidsnöd nämligen. Men säkerheten själv som vi vet Christian brukar besitter även om den har sviktat någon gång. Gör det inte detta denna gång utan sätter nystandet i nätmaskorna så det står en strut i maskorna. 2 – 3 står det i matchen.


Straffmålet blev en injektion i Stjärnorna för det tog knappt 2 min (58,35) för att matchen skulle vara utjämnad 3 – 3 detta via en klassisk manöver av Valerey Savichev. Kan tänka mig stämningen på läktaren den måste varit i extas ibland alla Stars supporters och Lodjuren den lilla svans mer en tuss är inte mycket att stoppa mellan bena som tröst.

Nu är det åka av i matchen som väger och minsta lilla misstag är ödesstiget och Stjärnan skapa en målchans via hörna i 64. Själva hörnan blev väl si och så men det blev troligen kalabalik framför målet och vem håller sig framme om inte vår skyttekung Ivan Ushakov och näta Stjärnans ledningsmål 4 – 3 i 65: min. Som får åskådarna nästa att lyfta taket på läktaren.

Stjärnorna är framme och nosa på ännu ett ledningsmål men det stod någon i vägen för skottet tid 70,55.

Målilla tar timeout tid 67,24 för nu börjar det osa om katta av ilska över att de är på väg att förlora matchen.
Nog verkade det som detta för i 69: min då ökar Stjärnorna på sin ledning på nytt återigen är det Ivan Ushakov som håller sig framme kanske var det en brytning som han brukar kunna snappa till sig och sen brukar det vara kört för motståndarna. Oavsett Stjärnorna är på hugget.

Gick det för lätt kanske, slappna Stjärnorna av något, i alla fall Oskar Nilsson snor nystandet och fixa en reducering för Målilla tid 71,43. Tar det inte mer än knappt 1½ min förrän de kvittera till 5 – 5 denna gång Victor Svensson och nu är det match som det svänger om.


Sista kvarten blir gastkramande Stjärnorna missar chansen på sitt skott i 79: min samma min får Målilla en hörna som de däremot utnyttja och vi får på nytt uppleva ännu ett hörnmål i matchen. Denna gång är det Daniel Gustavsson som nätar inlägget kom från Anders Harrysson och Målilla leder med 6 – 5 när det återstår knappt 10 min av ordinarie tid. Då vet vi dock att det är minst 2 min tillägg i matchen också så allt kan hända.

Stjärnorna ger nu allt och satsa framåt ett skott på mål 84:, och två skott på mål i 85:e min men det står en i vägen hela tiden. Missa en hörna i 87: min

Det är upprorsstämning på läktaren Stjärnsupporters heja på sina kämpa och slit mellan förtvivlan och lodjuren tjuter av glädje när de sina rädda målet från besök. Klockan tickar oroväckande fort längs upp på skärmen och ingen röd text dyker upp 90 min och tilläggs tid då händer det något. Christian Åström skickar en passning till Denis In-Fa-Lin som kvitter tid 90,46 till 6 – 6 Kan nästan höra jublet på läktaren ändå hit över till mig.

Men det var inte jublet över kvitteringsmålet jag hörde utan spiken i kista i matchen 7 – 6 och vem är det som får bli matchhjälte om inte en lite ringrostig efter att fått sitta på läktaren under några matcher Andrej Savchuk 7 – 6 tid 91,50 och matchen är slut

Vilken match detta blev 520 åskådare inte illa och en match fick Målilla vinna detta år nämligen publikmatchen där de toppar den med 587 men Stjärnorna tror jag även ligger trea också i matchen mot Bore och det kan bli en folkfest i returen mot Bore i sista matchen

Grindslanten gav klirr i kassan blev det occkså ännu en Stjärnvinst och ännu en gång till över en serieledare.
Ha överseende om det förekommer lite fel jag vill lägga ut detta omedelbart nämligen

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards