Alla inlägg under februari 2014

Av bandystars - 23 februari 2014 08:42

Stjärnorna spellediga igår begav sig Bandystars ut på resande fot och ett återbesök på Sjöaren. Där serverades gott kaffe och en god kaka och ett tips varför inte göra en stjärnkaka liknande denna ,en kladdkaka i botten och cocos ovan mycket god kan jag tillägga

  
En arena jag senast besökte 2012 och en oförglömlig match mellan Frillesås – Stjärnan som slutade 4 – 4 som tog 5 timmar att spelas då ett snökaos ställde till det rejält. Match fick först skjutas upp och sen fick den spelas 3*30 min.  På Sjöaren trivdes Stjärnorna och har aldrig förlorat någonsin där. 2008 vann de med 3 – 2 och 2010 blev det 8 – 5 och jag hade aldrig sett Flammorna vinna.
Så det blev var ett kärt återbesök och Stjärnan är inte bortglömda. Tog inte många minuterar förrän företrädare för klubben började berätta både det ena som det andra för mig. Tror mig veta det mesta idag varför Flammorna åker ut från allsvenskan och även hur de skall försöka komma dit på nytt. Fast detta skall jag inte avslöja externt men de jagar stjärnor kan jag avslöja.
Bandymatchen då
Det var klart att Frillesås åker ut och Tjust Bandy får kvala för att få spela kvar i allsvenskan nästa år. Detta var klart inför matchen fast det fanns tillresta supporters som satt och kalkylerade att Åtvidaberg skull kunna ställa till det var det lika osannolikt att IF Stjärnan skulle bli serieetta.

Det som sen utspelades på isen är det svårt att drar några egentliga slutsatser. Spelmässigt var det Frillesås som vann matchen med ett flertal fina spelmål. Tjust satsade mycket på genom åkningar och flippar över mittfältet, var det två lag i botten av serien som mötes och jag kan förstå varför båda lagen hamnade där nere i serien. Märks ändå att det är bättre spel och snabbare i allsvenskan än i div 1

Tjust får en ny chans att klarar sig kvar är det i så fall på rutin och styrka de klarar detta då det finns enskilda spelare som syntes och en målvakt som räddade de från fler baklängesmål. Stod det en annan på andra sidan denna dag som också fick visa upp sig i sitt mål. Vilket tyder på att försvaren var både si och så med.

Det finns några överlöpare från våra stjärnor som tror isen är blankare hos andra. Då jag förträngt deras prestationer så jag skall inte vidareutveckla om dessa har utvecklas sen de lämnade fadershuset. Men ”herre du milde” vilka gnällspikar det fanns på isen och snickarboa de fylldes på med spelare som uppträdde olämpligt. När alla gnällt färdigt var det dock flammorna som var gladast efter matchen då de vann till slut med 6 – 5.

Av bandystars - 22 februari 2014 20:29

Sista omgången och Stjärnorna fick spelledigt idag och kunde konstatera att fram till kl 16,01 då första målet kom i de andra matcherna var de statiskt serieledare och teoretiskt hade en kvalplats under en vecka.

Att det osannolika skulle självklart inte inträffa men det blev ändå två matcher där det blev match i matchen och bottenlagen stretade emot bra i första halvlekarna.

Sen kom rapporterna från jumbolaget matchen och de två övriga kunde mer eller mindre lägga av (fast jag tror inte bokstavligt de gjorde det) och låta de två topplagen spela av matcherna som kanske programenligt de flesta förutspått resultaten skulle bli.

Fast det var egentligen kört för ett av dessa också innan och när andra halvlekarna kommit igång och tendensen gick att utläsa. Nämligen omgångens store förlorare var laget som skull bli tvåa skulle inte få någon möjlighet att kvala. Utan detta var endast serie ettan/orna samt de tre bästa treorna i de 5 div 1 serierna.
 
Frågan var dock vilken placering skulle våra Stjärnor få när omgången var färdigspelad. Fanns fyra alternativ som de inte kunde påverka. Visade det sig snart att det fjärde laget gick bort sig på isen och vi kan stolt konstatera IF STJÄRNAN blev trea i året serier. Läs var Radio Kalmar skriver om detta

Detta anser Bandystars är fullt godkänt att vara ett lag i toppen av div 1 södra och var med in i sista omgången och i stort fajtades om en serieseger.
Samtidigt utan att veta och lär troligen aldrig få det brukar de säga bättre att spela i toppen en lägre serier är än att kriga i botten i en högre om inte spelare räcker till och detta gör det inte idag egentligen i något lag i div 1 södra.

Match live rapporter se länkar.

Månsarp - Målilla 2 – 11 (0-4) Månsarp fick aldrig någon chans utan blev överkörda inför 12 åskådare. Förvisso chansen var minimal att hänga kvar måste detta kännas som supporterna övergivet sina spelare.

ÅBY/Tjureda – Waggeryd 5 – 3 (2-2) Om det var underskattning eller nerverna satt lite utanför kroppen. Waggeryd gav Å/T hårt motstånd och hade 2 – 2 fram 56:e min då de fick en utvisad ryckte Å/T till 3-2 o 4-2 reducera WIK i 68:e min 4-3 men sen tog det roliga slut.


Malmbäck – Derby 6 – 3 (4-1) Derby började bäst och tog ledningen i 1:a min men fick sen en utvisad i 5:e min kvittera Malmbäck i 7:e min och öka på i 9:e sen var det kört för Derby.

Skriö-Nävelsjö 6 – 2 (3-2) Spelmässigt enl elit rapport var det S-N för hela slanten, men Bore stretade emot och försvarade sig med kontringar och höll jämna steg i första halvlek fram till 36:e min sen tog S-N över i målprotokollet. Men endast 92 st åskådare på plats i Sapa arena och detta skall vara ett lag med ambitionen att spela i allsvenskan lockar inte fler supporters att lämna OS soffan.

Av bandystars - 22 februari 2014 08:09

Första omgången Bandystars inte tänker bevaka den gastkramande serien live. Vi stars kan inte påverka den och vem som vinner serien och vem/vilka lämnar ettan det får andra göra upp om. Stjärnorna kan bara stå/sitta bredvid och sen efteråt bara tvingas accepttera placeringen de får. Blir det sen det vi bara drömmer och spekulera ja då är det en stjärnvinst.
 
Bandystars tänker bege sig tvärs över gärdet och ins sia hallansgärdsgården istället till Sjöaremossen  där våra Stjärnor aldrig förlorat och titta på allsvenska slutomgången en match mellan Frillesås och Tjust. Förvisso bara en uppvisningsmatch då Flammorna får spela i ettan nästa säsong och Tjust de får försöka klara ett kval mot de lag som missa första kvalchansen.

Frågan är bara vem jag skall heja på idag kan jag gilla att se bandy live också och prata med suporters som finns där för jag har några i båda lagen som jag träffat förr.

Av bandystars - 22 februari 2014 06:00

Uppsnappade i gårkväll på gästboken hos Målilla där Daniel skrev att det blir inget kval för tvåan i serien då Skutskär vann ikväll och därmed blir den tredje bästa tvåan. Alltså är det bara ettan som får kvala och i natt jag drömde något jag föreställt kan bli en illusion och en sanndröm blir verklighet..

Av bandystars - 21 februari 2014 00:15

Sista omgången spelades förra lördagen för våra Stjärnor och Stjärnan lyser högst upp fortvarande. Är det bara att vänta på att de övriga lagen skall spela klart också.
Vill Bandystars passa på att tacka alla Stjärnor för säsongen, därmed inte sagt att sista uppdateringen är gjord. Utan skall försöka hålla liv i Bandystars någon vecka till
      

Först skall Bandystars tacka spelare och ledare för en fantastisk bra säsong vi har haft tillsammans. Det skiljer många mil emellan oss har jag denna säsong haft äran att få se er spela live mot Skirö-Nävelsjö, Bore, Malmbäck och Månsarp.

    

Sen måste jag rikta ett stort tack till alla vänner på Facebook som stått ut med en Bandystar med skrivklåda. Skriver ibland som en kråka och det blir stavningsfel och syftningsfel om vart annat. Men ni har inte klagat på att ni fått information före under och efteråt när det gäller våra Stjärnors kamp om det röda nystandet.
    
Även om Bandystars är en udda supporter som försökt stå upp för Stjärnorna i vått och torrt har kanske ibland också tagit vatten över huvudet och siktade högt och med facit i hand lär Stjärnorna landa högt fast det kan sluta i trädtopparna kanske till slut ändå.
 
Var ambitionen från klubben varit är dolt inne i den inre kretsen. Kanske är det t.o.m så att Stjärnorna alla redan börjat packar ihop utrustningen i förråden och spelarna lägger skridskorna på hyllan fast det finns en teoretisk chans. För säkerhets skull lite lätt träning under veckan för syns skull och för att spåna inför framtiden.
 

Framtiden ja den vet Bandystars inte mycket om inte ens om det skall bli en ny säsong att skriva om. Vet kanske gör denna man mycket mer om detta finns det många Om att tänka på, dessutom vem vet om Bandystars lever och har hälsan.
 
Var händer med våra Stjärnspelare finns en del som får för sig att lämna klubben vind för våg och tror isförhållandet är bättre någon annanstans. Sen kan det stå spelare från andra klubbar som också kanske vill spela i Stjärnorna.

Av bandystars - 20 februari 2014 00:15

Var krävs det för att mediorna uppmärksamma Bandy och synnerligt Dam Bandy VM.
Sverige har vunnit de sex tidigare turneringarna, skall det bli ett sjunde i skymundan borta i Finland närmare bestämt Villmanstrand går mina tankar till Sven Dufva i Fänrik Ståls fornstora dar mota ryssen ännu en gång.
7 matcher på 4 dagar, inga rubriker inga tv-sändningar men det pågår tidernas sjunde dam-VM i bandy. Vi får leta med förstoringsglas om det går att finna något i våra dagsoch kvällsmedior skriver något om detta. Vi får spetsa våra öron ordentligt så kanske det blir omnämnt i sportradion och SVT sportnytt om inte OS tar över helt och hållet även där
Att Dam VM har ännu lägre status är väl ett bevis på att herr VM var det 6 matcher på 8 dagar och vi fick se Sveriges matcher i Tv en tröst för Bandyvänner, är detta ändå ett bevis på att Bandy lever och spelar i en helt annan division när det gäller medior uppmärksamhet. T.o.m inomhus varianten får mer uppmärksamhet i mediorna.

Nu skall jag förvisso inte hävda att bandy helt glöms bort. Tv4 visar bandy och nu under slutspelet 2 matcher i veckan kan jag egentligen inte klaga och det har visats flera matcher ifrån elitserien. I takt med fler sändningar har de också blivit duktiga på att hänga med nystandet framfart. Vilket inte är lätt för oss tittare också kan ha svårt för.

Sverige fick en smakstart på bandy-VM i Villmanstrand. I onsdagens premiärmatch besegrades USA med klara 5-0.

 

Men vad krävs för att detta skall ge rubriker mer än på bandysidorna.
Kollade jag mediorna för samtidigt som de bevakar all anan sport som äger rum på förmiddagen hittar jag inget.
På Aftonbladet hemsida inte en enda rad men OS och ishockey står det en stor rubrik Henke räddar oss – ingen.
Expressen i princip likadant inte en enda rad om Bandy VM
Sportradion inte en enda rad om ett Bandy VM utan Just nu ”Henke” räddar - bara svensk 1 – 0.
Text-Tv inte en enda rad bara OS
Jo jag vet. Bandy är något som katta släpat i i farstun numera. Lyssnat på sportradion så kan de rapportera från elitserien och allsvenskan i ishockey. Spelades det matcher samtidigt i Bandyn får vi ibland höra resultatsiffror från elitserien men pågår allsvenskan samtidigt inte ett ljud att dessa spelar överhuvudtaget.
Noterat också i visa lokaltidningarna där det finns både ishockey och bandy i deras utgivningsområde så skrivs det mer om hockey men bandy blir en liten notis. Känns som vi har fått medior som har blivit som medgångssupporterna.

Senare på kvällen

Sverige följde upp förmiddagens premiärseger mot USA med att besegra Norge 6-0 under onsdagskvällen. Gjorde jag en ny sökning på webbarna. Aftonbladet, Expressen och Sportradion hittar jag inget. "men en blind höna brukar hittar ett korn också" På text tv där fann jag en nyhetsnotis och en tabell. Kors i taket säger jag.

Av bandystars - 19 februari 2014 21:10

2009 och Stjärnans stars Star Support på turné var är det de brukar säga härliga tider strålande tider. Läs om resan till Nässjö här
Senaste matchen i Nässjö var det bara Roland och Bandystars närvarande och det var Malmbäck som var motståndare.

Av bandystars - 19 februari 2014 00:15

En Bandystars skall inte svika sitt lag men jag måste se realistiskt också.

 

Stjärnorna förlorade serien Trettondagsafton!
Någon som säger något annat får gärna motivera detta i en kommentar. För Stjärnorna hade behövt en seger till och den förlust som svider mest i Bandystars ögon är mot Månsarp. 
 
Trotts att årets skyttekung kommer att vara en Stjärna Ivan Ushakov som har gjort 38 mål på 16 kommer inte detta att räcka även om Stjärnorna i dagsläget har flest gjorda mål också. Stjärnorna som läkt bakåt också och har sämst målskillnad.
Fast det där med skyttekungar vi Stars är bortskämda för året innan var det en annan Stjärna Egor Egorychev som gjorde 42 mål på 18 matcher, men även då räckte det inte. Om någon har statistik på åren innan får gärna kommentera detta.

Så det är en skör serieledning och det räcker i princip att någon eller båda av S-N eller Å/T spelar oavgjort så går de förbi, för Derby krävs en vinst. Det krävs alltså tre sensationer och detta är väl bara i en dröm och orimligt att detta skulle inträffa.
Kanske är det så att Stjärnorna får se sig placerade som fyra är detta något Bandystars känner mig stolt för också och hoppas även övriga Stars och Stjärnspelare gör det samma.

Fortvarande inte svarat vem vinner serien. Det kommer att stå mellan Skirö-Nävelsjö och Åby/Tjureda det sistnämnda enda laget som inte Stjärnorna lyckats vinna över och de har aldrig varit i serieledningen. Måste Bandystars erkänna jag var lite ironisk inför säsongspremiären om Åby/Tjureda. Väljer jag att citera deras egen utsago på sin hemsida.  I Åby/Tjuredas omklädningsrum är det inte raketen eller några grötiga hejaramsor som hörs efter matcherna inte. Nej, vi gör det med stil! Lyssna och njut av Bättre och bättre dag för dag. Detta stämde också

Oavsett lär dessa två knippa kvalplatserna om det nu blir så att poängen räcker till att bli en av de bästa tre tvåorna förstås.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards