Alla inlägg under december 2013

Av bandystars - 12 december 2013 20:15

Lördag 14/12 Kl.14,00 Arena Oskarshamn.

Stjärnan mittemellan toppen och botten möter Waggeryd som har häng på Stjärnorna trotts de har mindre antal matcher spelade skall egentligen inte vara något att oro oss stars.
Waggeryds 3 poäng kom ett lite överraskande hemma mot Derby och vinsten mot Bore berodde på att Bore var ännu sämre då de förde matchen men så fort de kom fram till straffområdet var det tvärstopp.


De 8 senaste möten mellan lagen har slutat med Stjärnvinst  
Spelade matcher IF Stjärnans resultat står först.

2013-02-02

Waggeryds IK (h)  

7 - 1

Div 1 Södra

2012-12-08

Waggeryds IK (b)  

8 - 3

Div 1 Södra

2011-02-25

Waggeryds IK (b)

10 - 6

Div 1 Södra

2011-01-02

Waggeryds IK (h)  

11 - 2

Div 1 Södra

2008-02-03

Waggeryds IK (h)

13 - 2

Div 1 Södra Götaland

2007-12-07

Waggeryds IK (b)

8 - 1

Div 1 Södra Götaland

2005-01-29

Waggeryds IK (b)

9 - 0

Div 2 Södra Götaland

2004-12-11

Waggeryds IK (h)

16 - 3

Div 2 Södra Götaland

 

Totalt: 8 8 0 0 82-18 16 (Endast resultat efter full tid)

Men efter tre raka förluster för Stjärnan då kanske varningsflaggan skall hissas. Stjärnorna har kollapsat i slutet på de två senaste matcherna som förvisso kan ha sina orsaker om vi analysera var som hänt. Men är det verkligen så illa ställt med stjärnorna att allt hänger på två stjärnor som har kort stubin och sneddtänder måste detta rättas till inför denna match. För jag har fått rätt inga matcher vinns att sitta i snickarboa om det inte är så att det är den seriestatistiken som hägra mest att vinna.
Busligan toppas av Andrej 4 matcher 90 min.
Fairplay där det gäller att undvika snickarboa där ligger Stjärnan sist och lyckats sitta där hela 260 min, den som suttit där minst har 30 min.

Men det finns roligare statistik också
Poängliggan toppas av Ivan 5 matcher 11 mål och 2 pass  
Skytteligan toppas också av Ivan 11 mål
Assistligan där finner vi Denis på fjärdeplats
Den som vill läsa mer statistik .

Av bandystars - 11 december 2013 20:06

Nu börjar det likna något.

 

Kepsen

 

Mössan har kommit och jag kan nu sätta stjärnan på huvudet

 

Tillsammans med den grönvita halsduken (som min kära hustru stickat till mig) gäller för Stjärnan och mina grönvita lag.

 

Dessutom portföljen i näven känner jag mig som en stolt bandy Stars.

Nu fattas bara att jag får se mina Stjärnor på hemmais också någon gång och inte bara på bortais. Men att veta det är ca 30 mil dit och lika långt hem 60 mil tvärs över det småländska höglandet kräver planering, men en vacker vinterdag skall det ske.

Av bandystars - 11 december 2013 16:55

De svenska elitdomarna har utnyttjat landslagsuppehållet till att genomföra elitkurs 2. - Vi har bland annat diskuterat hur vi ska utveckla kommunikationen, förståelsen och respekten för varandras olika roller, säger Per-Erik Åhlund, ordförande i Bandyförbundets regel- och domarkommitté.

Nu spelar vi förvisso inte i eliten men detta ger nog ringar nedåt också så detta är kanske något för spelare och ledarstab att se upp med.

Försvarsspelare vid hörna som fullföljer rus och fäller anfallsspelare, tidstillägg vid utvisningar i slutet av jämna matcher och  avvaktande offside ska användas mer och påvisas för att få bättre flyt i spelet är några punkter som behöver fokuseras lite extra på.   

Att domaren avvaktar har jag noterat mer denna säsong de matcher jag sett live och på Tv Blir mer flyt i spelet men problemet är dock ojämna domare som sila mygg och sväljer kameler hur handskas vi med dessa?

Av bandystars - 10 december 2013 06:15

I går presenterade jag några filmer jag tog när Ryssland var på besök på Heden i Göteborg.

 

Att ta foto med min lilla kamera är nästan omöjligt men så mycket tycker jag det framgår att isen inte såg bra ut

     
Efter att stormen Sven varit där på besök eller så finns det de som gjort stora skåror i isen.

 

Nog önskar jag hade sådana kameror som fotokillarna kommer med men då hade jag inte råd att gå på matcherna.

       

Några matchbilder försökte jag ta men resultatet blev inte det bästa.

  


Av bandystars - 9 december 2013 06:15

Ryssland har varit på besök och mött Sverige i två matcher mot svårast tänkbara motstånd

Jag och en av mina söner var på den ena tillsammans med 1021 st andra och stortrivdes. Sonen som aldrig sett en bandymatch förr var salig efteråt och jag tror han blivit lite bandyfrälst nu

Försökte jag filma lite med min lilla fickkamera och då får det inte bli några långa sekvenser. Var det endast tre som lyckades.

Ryska nationalsången pampig som vanligt kanske beror detta på att det var den jag hörde flest gånger förr när det gällde segra i olika idrottstävlingar

Svenska nationalsången inte lika pampig om jag skall vara ärlig och det är först i slutet som får den att lyfta ”att jag vill leva och dö i Norden” men med tanke historiskt och sportsligt så vill vi ta död på alla fienden vi mött först.

Den första spelades på Heden i Göteborg en arena som för ögat inte ser så där imponerande ut men centralt läge en kostfryst utomhusplan där GAIS spelar sina matcher när det finns is förståss. Vilket i år och för annan del i flera år inte funnits till seriepremiärerna. Var det i grevens tid som det skapades is på Heden även i år och först en vecka innan landskampen kunde GAIS gå ut på isen och spela sin första bandymatch på planen.
Sen kom stormen Sven på besök och höll på att ta med sig hela arenan i blåsten. Reklamskyltar och resultattavlan blåste iväg och det var plock i pinn av det mesta som arrangörerna fick slita och försöka lappa ihop så det skulle kunna spelas bandy där på lördags eftermiddagen.

Film 3 straffmål var det lite svårt att hålla kameran still när målet satt där perfekt i krysset

Bandy skall spelas utomhus har jag alltid hävdat och även förbundskapten Jonas Claesson håller med mig och ångrar planeringen och hade helst spelat två matcher utomhus. För kommande bandy VM kommer att spelas utomhus och det finns risk för att det blir 26 minusgrader som är medeltemperaturen borta i Ryssland där VM spelas i slutet av januari och början på februari. Nu spelades match nr 2 i hallen i Vänersborg och under andra förutsättningar än utomhus.  Det var 4 minusgrader på Heden och det var 9 plusgrader inne i hallen i Vänersborg.

Vilket kanske också påverkade matchresultaten Matchen på Heden slutade med svensk seger och matchen i Vänersborg förlust

Av bandystars - 8 december 2013 10:10

Tycker mig känna igen ett mönster. Stjärnan inledde med två segra och sen blev det förluster i sina träningsmatcher. Påminner detta om samma scenarier i serien där Stjärnan har inlett serien med två segra och tre förluster.
Var detta beror på det vet bara spelare och ledarstab förhoppningsvisst. Fast samtidigt har spelarna uppträtt huvudlöst i de två senaste matcherna och sista kvarten i föregående match helt sanslöst. Blev det en förbättring i senaste matchen då de lyckades behålla sinnesnärvaro fram till ca 85 min då de tappade koncentrationen och ånyo drog på sig utvisningar och motståndarna var inte sena att utnyttja situationen när orken och Stjärnorna hängde med huvuden.  
Om rubrikerna i föregående var kollaps så blev skulle jag vilja skriva rent ut sagt det ”sket sig” och motståndarna inte bara spelade skjortan av spelarna de kasade ner byxorna också på stjärnorna.

Matchen då.
Målmässigt hängde Stjärnan med i matchen, Derby tog förvisso ledningen tid 16,54 kvitteringen kom via Ivan till 1 – 1 pass Linus tid 32,05 och detta resultat stod sig halvleken ut.
Andra halvlek

Derby inledde halvleken med att sätta press på Stjärnorna och detta resultera i mål efter 47,59 gör de 2 – 1 och 3 – 1 efter 57,47 kom 4 – 1 tid 62,29.
En kanonstart av Derby som började känna sig säkra verkar tappa koncentrationen och Stjärnorna får spelat att fungera reducera Ivan tid 65,51 till 4 – 2 och Denis tid 68,27 till 4 – 3 pass Valerey.
Detta sätter skräck i motståndarna som tar timeout. Detta hjälpte föga då Denis kvittera till 4 – 4 tid 77,25 pass Valerey.
Nu är det åter match och den väger gör Derby 5 – 4 tid 81,13 och Stjärnan tar timeout är det tända stjärnor kanske t.o.m övertända då Sebastian först blir utvisad tid 85,29 gör Denis honom sällskap tid 86,49  
Med två spelare mindre kör Derby över Stjärnorna och gör 6 – 4 tid 87,50 var det kört och nu blev Ivan irriterad och åker ut tid 88,26 spika Derby de två sista spikarna i kistan tid 90,57 och 92,33 fastställer slutresultatet till 8 – 4

Mer fakta

Stjärnan ligger nu femma fyra lag över fyra lag under men tabellen haltar så placeringen kan vara ännu sämre. Månne detta inte bli så utan nu får de allt försöka få spelet att fungera när Waggeryd kommer på besök tredje advent och vi tänder tredje ljuset, menar tredje segern.

Av bandystars - 7 december 2013 06:15

Den som vill läsa inför matchen den får leta efter info inför matchen då det går inte att finna något ute i cyberrymden.
Derby hemsidan konstatera jag att det endast är match den 7 dec kl. 13,00 på Stångebro IP.
Likaså på vår egen hemsida konstatera jag sammalunda information.

Elitrapport konstatera jag också det är match och förhoppningsvisst kommer denna sida att uppdateras inför matchen under och efter.

Everysport inget nytt på fronten där heller.

Själv kommer jag att troligen vara helt ovetande under lördagseftermiddagen om resultatet och hur matchen slutat då jag befinner mig på Heden

 
Minnersgoda läsare och spelare minns nog också när Stjärnorna spelade på Heden. Det är några år sedan kan de som var med idag skryta med att de spelat på samma plan som landslaget. Jag var där då också då och jag är där imorgon också för att se landskampen Sverige – Ryssland. Den som vill följa resultatet från den matchen hittar info på Elitrapport under matchen

Av bandystars - 6 december 2013 06:15

Våra ryssar sätter skräck i motståndarna kan jag läsa inför varje match där motståndarna skriver inför matchen. Andra ryssar kommer till Heden denna helg också och en viss rysskräck lär finnas även i denna match
Vad det gäller Stjärnans match lär det fattas en om jag inte misstolkat tävlingsreglerna som ett grovt matchstraff (Olämpligt uppträdande) innebär.
Nu sitter jag långtboristan och det är lite svårt att ha koll på var som händer då insides info från Stjärnan är ökänt ryskt fenomen. Men skulle detta nu så vara riktigt så hoppas jag det finns ett ess i rockarmen som fixa detta ändå. 
Om det kommer att krävas ett annat spelsystem eller är det så att vi ”inte saknar kon trotts (förrän) båset är tomt” hoppas jag nämligen på andra Stjärnor som vill synas också gäller det att alla ställer upp för varandra och visa vinnarskalle.  
   ARKIVFOTO: MATTIAS RUBIN
Om Folkesson har ett ess i rockarmen så lär Derby också ha ess t.o.m två ess men i rockfickan. Plocka de fram dessa så kan det bli en extra spelare då publiksiffran på Stångebro imponera. Finns det bara ett sätt att få tyst på dessa genom att ta kommandot i matchen och sänka fienden snabbt och effektivt.
Om det saknas en ryss i Stjärnan denna lördag lär jag få se flera ryska stjärnor på Heden istället. Ryssarna och svenske morske män möts nämligen i en träningsmatch på Heden och jag hämna åka in till Götet och titta på matchen. Repris på matchen spelas på söndagen i Vänersborg.
Det är inte bara ryska spelare som kommer utan det är svenska spelare som spelar i Ryssland också kan jag påstå det är invasion av bandyspelare från Ryssland. Sen är det väl så att bandyvärlden inte är så stor. Det är vanligt att ryska spelare spelar i Sverige och svenska spelare spelar i ryska lag numera.
Samarbete över gränserna när vi är inne på ryska stjärnor har Stjärnan erfarenhet av några stannar andra är återvändare. Sen vet jag inte om detta stämmer men om det varit ryska stjärnor som kommit uppifrån seriesystemet till Stjärnan har Stjärnan fostrat en rysk stjärna som spelade i Stjärnan och gått motsatta hållet då Igor nu återfinns i Makrillarna och på Heden normalt kommer han inte att spela på Heden i denna match.
Förvisso kan han finnas där och har jag tur och vi känner igen varandra så får jag träffa honom på nytt.

Sen får jag se om en landskamp går upp mot en Stjärnmatch. Det är de två bästa lagen inom bandyvärlden som möts. Även om det är en träningsmatch och det testas spelare verkar det ändå vara ett intressant lag Sverige ställer upp med och som jag haft tillfälle att se några spelare via Tv. Har jag insett att bandy i inomhushallar passar bäst i Tv men live föredrar jag naturis utomhus och känslan som finns runtomkring . Gäller bara att klä sig efter väder.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards