Direktlänk till inlägg 27 december 2013

Stjärnan Bore 7 – 2 (5-2)

Av bandystars - 27 december 2013 09:00

Äntligen har jag sett en hemmamatch med mina Stjärnor. En tripp tvärsöver småländska höglandet som innebar 60 mil bilkörning för att se en match i 90 minuter och 33 sekunder.
Matchen inleddes med pompa och ståt när klubbarnas ungdomare fick agera ledsagare till spelare in på isen och ställa sen upp sig framför huvudläktaren likt en landskamp förvisso inte fick höra sång men väl mottaga den månghövdade publiken dova applåder.

Annandagsderby inför 422 personer styrkemässigt hälften vardera från båda lagen som knappast gjorde mycket väsen av sig under matchen fick se en Stjärnseger utan att dessa förtog sig. Hade det inte blivit mål lite då och då så hade kaffe och glöggkalaset på läktaren varit mer ett släktkalas av hemvändare karaktär. Då sorlet på läktaren var påtagligt hur julen varit och var somliga gjort seden de träffades senast. Fanns det också bandylegender som jämförde dagens spel med när de var med en gång i tiden och jagade nystandet. Visste deras respektive en hel del om vilka släktförhållande det är idag och vem pajk det är som spelar idag.
Om styrkeförhållande på läktaren var jämt så var det inte så på isen. Även om en annandags derbymatch brukar kunna lyfta lag och det brukar ges och tagas av varandra visade sig rättskiparnas ”blindstyre” sänka spel kvalité avsevärt då det silades mygg och svaldes kameler allt som ofta. Tillätts det också hugg och slag på spelare efter avslut utan reaktion från domaren. Somliga kallar dessa tjuvnyp att sätta respekt i motståndarespelare visar mer på dåligt uppträdande.


Matchen då, tog det inte mer än 2 min för Stjärnorna att visa vem som är storebror i byn när Ivan enkelt och elegant sätter 1 – 0 passningen från Denis var likaså. Att Ivan är målfarlig och måste stoppas blev det sen upptakten till en jakt att märka Ivan med hugg och slag på händer och armar vid flera tillfällen bakom ryggen på domaren.

 

När sen Stjärnan får en straff i 6:e min fick den ökände straffspecialisten Christian sätta 2 – 0 kändes det som att detta blir målfyrverkeri i dag. Reste sig dock motståndarna eller så gick det för lätt för Stjärnorna kom reducering för Bore i 13:e minuten blev det lite mer match i matchen.  Fram till 21:e minuten då Valerey lyckades ladda bössan och ställa in siktet sätter ett perfekt skott efter att Denis slagit ett perfekt hörninlägg och det står 3 – 1
Stjärnan ökar sen sin ledning till 4 – 1 i den 30:e min denna gång är det Ivan som har lekstuga efter att fått en passning från Valerey. I den 35:e minuten återigen Ivan som gör 5 – 1 serverad av Denis denna gång. Fick Bore reducera i 44:e minuten till 5 – 2.

Andra halvlek.

Om det var Stjärnorna som bevakade sin ledning eller det varom försökte komma in i matchen var det mestadels spel utan att skapa något konstruktivt framåt.  Blev matchbilden istället mer full och utvisningarna började visa sig i snickarboa, ibland p.g.a domaren troligen lite sömning inte såg eller ville inte se men såg när andra gjorde samma sak vaknade, var flertalet utvisningar berättiga men de tillkom inte via rättvist bedömning.
Ivan kunde punkterat matchen i 59:e matchminuten då Stjärnan fick sin andra straff för dagen men missar tillfället. Fick publiken vänta till sista kvarten och 76:e min istället då Ivan gör 6 – 2 var det fjärde passningen från Denis som resulterade i mål. 2 minuter senare gör Ivan sitt femte mål för dagen och fastställer slutresultatet till 7 – 2 denna gång kom passningen från Sebastian.

Lagmaskinen fungerade och visst det går inte att blunda för att det är våra ryssar som levererar. Ivan genomåkningar och Denis pass sitter där också. Valerey kommer åkandes och lurar motståndarna har vi ett gäng Stjärnor också som tillsammans gör ett grovjobb framför målet och vårt burlejon får allt visa var han går för också.

Segern innebar att Stjärnan nu är med i striden på nytt även om serien haltar kan Stjärnan spetsa till striden ännu mer i nyårsmatchen då serien vänder och serieledarna Skirö/Nävelsjö kommer på besök som bara har förlorat en match i år och detta var mot just Stjärnan i premiärmatchen. Får vi hoppas det blir en mer spännande bandymatch än den vi denna dag fick uppleva men lockar storpublik till arenan på nyårsafton också.

Bore referat
Radio Kalmar

Elitrapport

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards