Alla inlägg under november 2013

Av bandystars - 20 november 2013 06:15

Conny sansat sig lite efter förra krönikans utsago. Frågan kvarstår dock har han missbedömt Malmbäck kapacitet får vi istället då inse han känner sina stjärnor bättre. 
• Bandysäsongen är full gång och topptippade Målilla Bandy övertygade negativt när man bara fick 4-4 hemma mot Malmbäck i premiären. Det ska givetvis vara två poäng mot sådana lag om man ska vara med och slåss om seriesegern.

Nykomlingarna Bore uppträdde valpigt och division 2-mässigt i hemmapremiären mot Åby/Tjureda.

Att sedan tränaren menar att Bore borde ha vunnit när man får stryk med 0-8 gör inte saken mer seriös.

Stjärnan Bandy har inlett med två segrare men spelmässigt var det inte övertygande hemma mot Månsarp i söndags. Men vi vet att Stjärnan är ett lag som bara blir bättre och bättre - och som har kapacitet.

Läs hela krönikan här 

Av bandystars - 19 november 2013 07:19

Nästa match spelas den 23/11 kl.13,15 En tidig seriefinal då Å/T är för tillfället i en haltande tabell p.g.a blidvädret det enda lag som teoretiskt hotar Stjärnan hur konstigt det än kan se ut.
Å/T vann sin första match med hela 8 – 0 mot Bore. Utklassningssiffror som kanske skall inte överskattas då de i stort sätt avgjorde matchen i första kvarten och sen räddades av en målvakt. Var det effektiviteten framåt som avgjorde mot en motståndare som inte hade mycket att sätta emot i sitt försvar.  Värt att notera flertalet mål i denna match tillkom utan det finns någon passnings notering. Skall vi tolka detta som det finns en målvakt som kasta långt och bra bollmottagare som sticker när motståndarna gjort bort sig. Lär backlinjen få det tufft.
Men detta har nog flera stjärnor noterat live då matchen spelades på arenan och noga bevakades för att ha med sig inför denna match.

Av bandystars - 18 november 2013 07:03

Att det finns många stjärnor är allmänt känt men det finns bara ett lag som bara består av stjärnor och det är Påskallaviks stolthet och inte bara Påskallaviks utan hela Oskarshamns kommun stolthet.
I nuläget t.o.m hela Kalmar läns stolthet sett till antal matcher och antal vinster oavsett division (rätta mig om jag har fel)

Bild från härliga tider, strålande tider och tidevarv gått, men tidevarv kommer några av dessa stjärnor fortvarande består  
Men visste du att det fanns ett annat lag före Påskallaviks stolthet som också kallades för IF Stjärnan men enl förvisso obekräftade uppgifter byte namn 1906 till SAIK men dessa är andra stjärnor lägre upp

Av bandystars - 17 november 2013 18:16

Stjärnornas andra vinst ett faktum och ett försök att analysera rapporten försökte motståndarna bjuda emot i första halvlek för att i andra konstatera de är inte bättre än så här.
Nu kan jag dock konstatera att matchrapporten säger inte så mycket om själva spelutvecklingen.
6 hörnor totalt varav 4 för stjärnorna varav en resulterade i mål av Andrej som satte 1 – 0 efter 30,44 pass Denis. Utöver detta finns bara endast noterat en utvisning av Jakob tid 40,03 och en missad hörna.

Andra halvlek
Inleds med mål efter 47,20 av Ivan pass Valerey. Tolka jag sen rapporten som Månsarp försöker få kontakt och dagen till ära blir Stjärnans målvakt Martin Andersson antecknad i matchrapporten vilket är lite ovanligt en målvakt får synas i denna men han utvisades efter 54 min p.g.a en bentackling och det blev straff där Månsarp utnyttja grattischansen och reducera till 2 – 1.
Om nu motståndarna trodde sig ha en möjlighet att komma ifatt då får man inte uppsöka snickarboa när Ivan finns på isen och tid 59,09 sätter 3 – 1 pass Kim.
Kim skulle dock synas mer i protokollet och antecknas för utvisning 64,49 och det var troligen lite småirriterat på isen vid detta tillfälle då domaren ansåg vi skall spela bandy lite längre.
En utvisning för en stjärna är inget hinder för de andra stjärnorna som likt i förra matchen håller sina motståndare på avstånd och likt Duva principen ingen över mållinjen. Låter de inte motståndarna få vittring trotts mindra antal på isen och sekunderna innan de är fulltagliga fixa Andrej 4 – 1 tid 73,40  pass David.  
Månsarp begär timeout ni känner igen det motståndarna som förra gången i tron att kunna peppra sig sista kvarten hjälper föga när det gäller spel mot Stjärnorna numera och Ivan tid 81,10  får ett pass från Denis spika igen kistan för Månsarp och 5 – 1  

Dagens publiksiffra 57 st och 10 plusgrader troligen kanske även vädret på ostkusten varit som på västkusten solig är det knappast vinterkänslorna i luften.
Isförhållande av döma från rapporter från andra håll just nu lite mjuk is och knappast varit de allra bästa förhållande lär is aggregatet få jobba rejält denna bandyhelg på arenan med två matcher.

Stjärnan toppar tabellen men flertalet har bara spelat en match är det endast Åby/Tjureda som kan hota Stjärnan i nuläget. Vilka är också motståndare i kommande match den 23/11 kl. 13,15 borta.

Av bandystars - 17 november 2013 06:15

Stjärnan – Månsarp 17/11 kl 14,00 på Arena Oskarshamn och nu är det dags för att visa upp sig på hemmaplan och förhoppningsvisst inför en månghövdad publik som längtat sen i vintras att få se sina stjärnor skinna in på arenas is och krossa motståndarna köra över dem fullständigt och mala sönder deras försvar och lämna en vettskrämd målvakt åt sitt öde.

 

Skotten kommer att vina vid sidan om hans huvud, desperat sprattla med bena när nystandet går mellan bena på honom och de utsträckta armarna förmår inte stoppa stjärnskotten.

Stjärnorna kommer åkandes i full fart och använda sig av motståndarna som rundningskonor. Passningarna sitter som nystandet följer garnsnöret mellan klubborna. Så skall det gå till när Stjärnorna sen efter 90 min + ev tillägg står där som segrare.  Detta får inte Stars på hemmaplan missa.

Bandystars i horisonten får hålla sig tillgodo med Elitrapport och förhoppningsvisst ett utfylligt referat från någon efteråt.

Av bandystars - 16 november 2013 06:15

Dan före dan och troligen råder det bandyfeber denna helg i Oskarshamn för alla som är bandyintresserad finns det möjlighet att se bandy alla redan i dag när Bore möter Åby/Tjureda kl 12,00 sitter det nog några spioner på läktaren och studera lagen inför kommande möten.

Timmarna närmare sig för hemmapremiären för Stjärnorna. Matchnerverna börjar kittlas kanske hos somliga, andra behåller lugnet före stormen. Storm hoppas jag förvisso det inte blir och inget regn.
Lite skvaller inför morgondagens och lite fakta från Månsarps match mot Bore för den som är intresserad
Bara vända på steken o ladda om inför helgen Detta tror Månsarp inför morgondagens match. Förhoppningsvisst för båda lagen hoppas jag att vädret är bättre i morgon än i det väder Månsarp spelade mot Bore förra lördagen när vi satt och njöt inomhus.

Av bandystars - 15 november 2013 06:00

Visste du att 44 hemliga sponsorer sponsrar ungdomsidrotten när de spelar på svenska spel stödjer de samtidigt IF Stjärnan ungdomar och vid senaste utdelningen gav det 6001 kr till ungdomskassan
Vilket kan vara en grundslant när jag läser på hemsidan att säsongen 2013/14 kommer IF Stjärnan Bandy ha ett U13-lag samarbete med BK Bore. Man kommer att spela i neutrala tröjfärger som har använts i ett tidigare samarbete mellan klubbarna.
Du som vill vara med och stödja din förening säg till ditt spelombud eller gå in via svenska spels ikon som finns på hemsidan  


Samarbetet är kanske ett tecken som kommer att utvecklas i framtiden då alla vet att spelarunderlaget minskat med åren och skall nya bandystjärnor komma fram krävs det att båda samarbeta är detta ett steg i rätt tiktning oavsett.   

Bore/Stjärnan

Vetlanda BK 2

Fredriksberg

Tjust

Waggeryd

Målilla

Tranås flickor


Att marknadsförning påverkar märks IF Stjärnan bandy får fler och fler sponsorer sedan det blev känt att klubben inlett ett samarbete med Bore och ungdomssatsning.
Idag presenterar klubben fler satsningar ungdomsbandy läser jag på hemsidan
Vi kommer denna säsong att ha en gemensam ungdomsverksamhet med BK Bore.
Skridskoskola: För barn från 5 år som vill lära sig åka skridskor. Läs mer här»
Bandyskola: För barn från ca 6 år, som redan kan stå på skridskor och vill lära sig spela bandy. Här kommer även matcher spelas mot de andra bandyskolorna i länet. Läs mer här»

Av bandystars - 14 november 2013 10:10

Vet inte om jag skall kalla Conny för bandyoraklet i Östran när han sticker ut hakan och ger bandyföreningarna en känga.
Jag har ingen insyn i hur spelprogram och eventuella flyttningar går till. Men beror inte flyttningen av matcherna just nu på blidväder och ingen is på Kjellskulle borde han i så fall åtminstone noterat detta och även om jag konstaterade att det stod att säsongen är slut på Kjellskulle i en info om isläget så förväntas det väl bli is även där innan säsongen är slut.
Gå in på länken ovan och läs hela Sportkrönikan eller läs delen om bandy här nedan

Sportkrönikan

Som man bäddar får man ligga

På fredag kväll stannar större delen av Sverige fram mot klockan 20.30
En kvart senare är det avspark på Estadio da Luz i Lissabon där Portugal ska möta Sverige i första playoffmatchen till VM.

Returmatchen spelas i Stockholm och Friends Arena nästa tisdag.
Men det finns idrottsklubbar som tar playoffmatchen med en klackspark, bland andra Målilla Bandy.
Lodjuren väljer att spela hemma mot Malmbäck på fredag i stället för att flytta matchen. Dessutom är matchstart vid 19.30
Så det finns ingen chans att se båda matcherna.
Det är givetvis upp till Målilla Bandy att bestämma om man vill spela samtidigt som Sverige spelar playoff till VM.
Men ser man till hänsyn mot publik, supporters och sponsorer så är klubbens inställning nonchalant och märklig.
Så nästa gång Målilla Bandy antyder något om att publiken, supporters och sponsorer sviker bandyn så är det bara att ta det med en klackspark.
Som man bäddar får man ligga.
Craftstadens IBK hade derbymatchen hemma mot Slätafly på fredag enligt spelprogrammet. Men CIBK insåg snabbt värdet av playoffmatchen på TV och flyttade matchen till torsdag.
För att fortsätta på bandytemat så har IF Stjärnan och BK Bore fått sina hemmamatcher lagda till samma omgångar, men fram till annandagsderbyt har man löst det genom att Bore spelar lördag och Stjärnan söndagar.
Däremot kör det ihop sig flera gånger efter nyåret då Stjärnan och Bore spelar hemma samma dag (enligt dagens spelprogram).
Och hur det har kunnat ske är lika märkligt och nonchalant som att Målilla inte flyttar matchen på fredag.
Så även här kan vi ta det med en klackspark när Stjärnan och Bore antyder att publiken sviker ostkustbandyn.
Som man bäddar får man ligga.
Sammantaget kan man slå fast att bandylagen är otroligt dåliga på att bädda.
..........................

Conny Blomander conny.blomander@ostran.se

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards