Direktlänk till inlägg 20 november 2013

Referat: IF Stjärnan - Månsarps IF

Av bandystars - 20 november 2013 18:34

Sett i motståndarens ögon kan det vara vinklat och de missuppfattat situationen annars lägger vi detta till handlingarna.

Allt här under kopierat från Månsarps hemsida

Månsarp åkte till Oskarshamn för att möta Stjärnan på Oskarshamn arena. Solen stod högt på himlen och temperaturen runt tio grader. Månsarp hade innan matchen insett att detta var en match där defensiven var högsta prioritet för att sedan arbeta därifrån.
Månsarp inleder matchen med ett lågt höjdläge och ett hårt lagarbete i defensiven, detta gör att Stjärnan inte skapar så värst mycket, men får hålla mycket i bollen på egen planhalva. Från sidan för de ca 60 personer i publiken en kanske ganska tråkig match inledningsvis, men en riktigt bra känsla i månsarpslaget. Framåt skapar månsarp några halvlägen, men det är Stjärnan som för matchen i inledningen i den första halvleken. Efter en halvtimme dunkar Stjärnan upp en hörna i taket, men månsarp fortsätter kriga den sista kvarten och kommer mer och mer in i matchen och går till paus med underläge 1-0, men ändå en riktigt skön känsla i laget.
I ett tidigt skede i andra halvlek gör Stjärnan 2-0, genom en ganska tveksam hög klubba. Månsarp ger dock inte upp, utan knyter istället näven och fortsätter. Känslan i laget är fortfarande på riktigt bra och månsarp börjar skapa fler och farligare lägen. Efter snyggt spel i månsarp bryter P.Burensjö in och blir kapad av Stjärnans målvakt. Domaren blåser straff som M.Sarkki rutinerar förvaltar och ställningen är 2-1 och det är match igen.
Stjärnan trycker på, men månsarp försvarar bra genom ett bra lagarbete i defensiven. Efter en något lustig situtaion nere i ena hörnet drabbas månsarp av en utvisning och får spela med en man mindre. Stjärnan lyckas komma igenom det vitklädda månsarp och utöka ledningen till 3-1 i den 60e spelminuten.
Månsarp ser allt tröttare och tröttare ut ju längre matchen går och trots att Stjärnan får en utvisning orkar inte månsarp trycka på och skapa några direkt farliga målchanser, utan istället gör Stjärnan 4-1 med en man mindre på banan. Månsarp tar en time out med kvarten kvar för att kunna återhämta sig något, samt snacka ihop hur matchen bör avslutas. Ett allt tröttare månsarp försvarar sig sista delen av matchen, men orkar inte hålla undan Stjärnans snabba och spelskickliga spelare och Stjärnan gör 5-1 med ca tio minuter kvar, vilket också blir slutresultatet.
Extra plus denna matchen går till:
Mikko Sarkki som gör en kanonbra match som libero med många fina avgörande brytningar.
Pelle Dahlberg som gör ett stabilt jobb i defensiven men även bidrar med mycket i det offensiva.
Calle Lindkvist, gör ett riktigt hästjobb matchen igenom och verkligen går dit i närkamperna.
Matchrapport från elitrapport

Reflektioner från matchen.
Vi gör en riktigt bra laginsats och i defensiven är vi riktigt starka och diciplinerade. Stjärnan skapar bara 4 hörnor på hela matchen. Stjärnan är ett spelskickligt lag med bra fart under rörer, speciellt de ryska spelarna (som även gör alla deras mål). Tyvärr är vi lite drabbade av sjukdomar och övrigt och denna match saknar vi både "Bolla" och "Ingo" samt att "Nisse" inte är spelklar än. Alla dessa tre är offensiva och skridskostarka spelare som kan bidra till att skapa mer framåt. Defensivarbetet och lagarbete är vad vi ska ta med oss från denna matchen. Bortfall och krassligt i laget gör också att vi inte riktigt orkar 90 minuter i det höga tempo vi vill spela.
Det känns bra att vi ändå kan ge Stjärnan en match och vi får blicka framåt mot nästa helg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards